Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
21/06/2024

Често срещани ВиК аварии

ВиК аварии

Чести ВиК аварии

ВиК аварии, които се получават при повечето хора. Ето кои са те според нашите специалисти:

1.Повредени или спукани тръби

Повредени или спукани тръби могат да причинят наводнение, ако бъдат оставени без надзор. Наводнението в дома ви винаги е лоша новина, тъй като може да повреди структурата на дома ви. Една единствена спукана тръба може да освободи кубици с вода за кратко време. Тази ВиК авария застрашава безопасността на цялото домакинство.

Това е огромен удар и за финансите на вашето семейство, особено ако не се обадите на водопроводчик веднага. Не се опитвайте сами да разрешите проблема, тъй като това само ще загуби времето на всички. Щетите ще се влошат и накрая ще загубите повече пари.

Най-доброто, което можете да направите, е да спрете основното водоснабдяване, преди да се обадите на водопроводчик. След това се опитайте да спасите всякакви мебели и други вещи, за да предотвратите по-нататъшни щети от вода.

Спуканите тръби могат да се дължат на различни причини, но те са по-чести през зимата. Тръбите могат да замръзнат, което след това ще причини повреда.

2.Ниско водно налягане

Друг ефект от повредените тръби е ниското водно налягане. Ако изпитвате това в повече от един кран, тогава проверката на вашите тръби е добра отправна точка.

Запушен аератор може да е причина за ниско водно налягане. Това обаче трябва да засегне само една мивка, освен ако няма запушване на всички аератори. Опитайте да го почистите, за да видите дали ще реши проблема.

Повечето домове имат монтиран вентил за регулиране на налягането. Този клапан помага да се регулира налягането на водата между улицата и дома. Когато този клапан се повреди, това може да доведе до повишаване или спадане на налягането в зависимост от това как уредът се повреди. Тази ВиК авария ще изисква обаждане до водопроводчик за подмяна.

3.Повреда на бойлера

Подгрятата вода може да е само лукс за някои, но може да бъде необходимост за други. В първия случай ще трябва да се справите само със студен душ, докато чакате водопроводните предприятия да отворят врати. В последния случай липсата на топла вода може да бъде спешна ситуация.

Когато е средата на зимата и ви свърши топла вода, вие сте в беда. Студената вода може да шокира тялото, което може да бъде опасно за възрастни хора или малки деца. Когато това се случи и нямате други начини за генериране на топла вода, не се колебайте да потърсите ремонт на бойлер.

Все пак не забравяйте, че липсата на топла вода все още може да бъде спешна ВиК авария и през други сезони. Ако е придружено от миризма на газ, например, това е сериозен проблем. Ще имате нужда от спешен ремонт на бойлер.

Коментарите са изключени.