Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
21/06/2024

Защо полирането на автомобили е важно?

полирането на автомобили

Какво да знаем за полирането на автомобили?

За ентусиастите по детайлизиране на автомобили полирането е задължително във всеки режим на детайлизиране.

За повечето собственици на автомобили, от друга страна, полирането често се пренебрегва и засенчва от ваксирането и уплътнителите, но е най-полезната стъпка за поддържане на девствения вид на боята на вашия автомобил.

Дори при днешните супер защитни керамични покрития, полираната до съвършенство боя е жизненоважна, тъй като керамичното покритие може да издържи няколко години.

Тъй като покритието ще бъде запечатано за няколко години, то трябва да бъде в добро състояние и правилно полирано. Нищо не е по-лошо от запечатването на боя, която е мъглива, окислена и пълна със следи от завихряне.

Какво представляват лаковете за полиране на автомобили?

Ваксата или покритията за автомобили действат като щит, предназначен да поеме злоупотребата с елементите на околната среда, така че повърхността на боята отдолу да не се налага. А лаковете за полиране на МПС са истинската работна сила в процеса на поддръжка на боята и подобряване на външния вид.

Полирите:

  • поддържат и удължават живота на боята с премахвайки мръсотията, твърде упорита за общо измиване;
  • премахване на окислена боя (стара боя);
  • изглаждане на повърхностни драскотини и следи от завихряне (които са кръгли повърхностни драскотини);
  • кондициониране на боята, така че да не изсъхва, да се напуква и да се лющи.

Знаейки това, лесно е да разберете защо на полирането трябва да се обърне значително внимание като част от цялостния ви режим на детайлизиране на автомобила.

Кога да полирате автомобила си?

Препоръчваме полиране на МПС два пъти годишно или на всеки шест месеца – за предпочитане пролет и есен. След старателно измиване на боядисаната повърхност, нанесете лака с полираща машина с двойно действие (DA) и полираща подложка, която съответства на стъпката, на която се намирате.

Например, No. 1 Clean & Polish ще работи с подложка от режеща пяна DA. Заедно премахват следите от окисление и завихряне.

Полиращ тампон върви с No. 2 One Step Polish, а завършващ тампон или подложка с пяна за ръчен апликатор върви с No. 3 Polish & Wax.

Ако решите да полирате на ръка, използвайте 100% хавлиена памучна кърпа или дунапренен апликатор.

След като нанесете лака, като го втриете в повърхността, докато почти изчезне, избършете с микрофибърна кърпа (микрофибърните кърпи са силно препоръчителни поради тяхната много фина повърхност, която няма да причини малки повърхностни драскотини).

Не забравяйте, че когато полирате, не прилагайте твърде много или твърде малко натиск, същото количество усилия, както винаги предлагаме за грижа за повърхността.

Резюме относно полиране на автомобил

Ползите от полирането на МПС далеч надхвърлят тези от простото нанасяне на восък. Макар че едното работи най-добре с другото, лаковете правят цялостната поддръжка на боята.

Т.е. премахват остарялата боя, възстановяват дълбочината. Възстановяват блясъка и намаляват или премахват външния вид на повърхностни дефекти като повърхностни драскотини и следи от завъртане.

Той също така създава идеалната повърхност за слой восък.

 

 

Коментарите са изключени.