Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
17/07/2024

Иноксови мивки: стоманена издръжливост и безопасност

иноксовите мивки

Безопасност на иноксовите мивки на околната среда и устойчивостта им на корозия

Иноксовите мивки са изработени от хром-никелова сплав. Това е стомана със специални добавки. Никелът придава на иноксовите мивки антикорозионни качества, блясък и добра издръжливост.

Устойчивост на висока температура

Можете безопасно да поставите горещи тигани в иноксова мивка от неръждаема стомана. Няма проблем, защото тя лесно издържа на въздействието на вряща вода и пара. Материалът издържа на високи температури – до 1400 градуса.

Все пак е важно да кажем и за съществуващите недостатъци на иноксовите мивки.

Недостатъци на мивките от неръждаема стомана:

  • Повечето иноксови мивки са тънки. Поради тази причина те могат да се огънат. Такива модели не държат добре батерията. Изглежда, че тя се „движи“. Затова специалистите съветват смесителят да се монтира върху плота, зад мивката, а не на нея. Тази опция се счита за по-надеждна от класическата инсталация.
  • Мивката трябва да бъде заземена. Ако в близост до нея има домакински електрически уред, мивката трябва да бъде заземена.
  • Иноксовата мивка има ниско ниво на шумопоглъщане. Падащата вода издава силен звук. При миене на чинии ще се чува постоянен и не особено приятен шум. Предлагат се одели, които имат доста по-ниски нива на шум.
  • Дълбочината на иноксовите мивки, направени чрез щамповане, обикновено не може да бъдат повече от 15 см.

Тази функция причинява известно неудобство на собствениците. Но тази дълбочина ви позволява да намалите цената на продукта. По-скъпи и удобни мивки са тези, направени по заварена технология.

Материята е доста капризна. Водата оставя своите следи върху такава иноксова мивка. За да поддържат естетичен външен вид, домакините старателно измиват повърхностите след всяка употреба.

Избърсвайки мивката си със суха кърпа, ще запазите нейната привлекателност, цялостния й добър вид.

Мивките от неръждаема стомана уверено водят пазара на продажби на кухненски санитарен фаянс. И има всички основания за това, защото те имат много предимства.

Нека видим какви предимства имат иноксовите мивките от неръждаема стомана и кое ги прави така продавани.

Коментарите са изключени.