Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
17/07/2024

Неизползвана медицинска застраховка за чужбина-връщане на пари

Неизползвана медицинска застраховка за чужбина

Неизползвана медицинска застраховка за чужбина-връщане на пари.

Ако сте закупили медицинска застраховка за чужбина, но не сте я използвали по време на пътуването си, обикновено има два сценария. При които може да поискате да получите парите си обратно:

Неизползвана медицинска застраховка за чужбина – как да си върнем парите?

Политики за възстановяване. Някои доставчици на застраховки предлагат полици за възстановяване или опции за анулиране. Това което ви позволяват да получите възстановяване на вашата премия. Ако полицата бъде анулирана преди датата на влизане в сила или в рамките на определен гратисен период след покупката. Ако все още не сте заминали на пътуването си и искате да анулирате застрахователната си полица, свържете се с вашия доставчик на застраховка. За да попитате за тяхната политика за възстановяване на средства и процеса за получаване на възстановяване.

Неизползван период на покритие. Ако сте закупили невъзстановима застрахователна полица и не сте използвали никакви медицински услуги или сте направили разходи по време на пътуването си, може да не отговаряте на условията за възстановяване на платената премия. Все пак можете да се свържете с вашия доставчик на застраховка. За да потвърдите дали има разпоредби за частично възстановяване или кредити за неизползвани части от периода на покритие. Някои застрахователни компании могат да предложат частично възстановяване или кредити за неизползвани дни. Ако се върнете у дома по-рано от планираното или ако пътуването ви неочаквано се прекъсне.

Какво е от ссъществено значение?

И в двата случая е от съществено значение да прегледате правилата и условията на вашата застрахователна полица и да се свържете директно с вашия доставчик на застраховка. За да попитате относно възможността за получаване на възстановяване или частично възстановяване на сумата за неизползвано покритие. Бъдете готови да предоставите подробности за вашата полица. Включително номера на полицата, датите на покритие и всяка подходяща документация или доказателство за неизползване. Имайте предвид, че наличността на възстановяване на средства или кредити може да варира в зависимост от доставчика на застраховка и конкретните условия на вашата полица.

Не забравяйте, че медицинската застраховка в чужбина е задължителна и можете да сключите полицата си онлайн в сайта на застрахователен брокер insurance.bg. Ще получите добри цени и покритие.

Коментарите са изключени.