Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
17/07/2024

Техника за домашно избелване за избелване на зъби

избелване на зъби

Избелване на зъби: Бели и красиви усмивки

Устната кухина трябва да се изплакне. Не се препоръчва да оставяте избелващата смес върху зъбите повече от час. Процедурата не се препоръчва при пациенти, които са претърпели някакво възстановяване на зъбите.

Протекторът за уста не бива да се използва по време на сън или по време на хранене.

Струва си да се помни, че избелването на зъбите по този начин е поддържаща, а не основна процедура, която може напълно да замени професионалното избелване в стоматологията.

Можете да носите избелващи ленти след процедури Amazing White, ZOOM и лазерно избелване на зъби. Доверете се на професионалното избелване на зъби  за драстични резултати!

Вътрешноканално избелване на зъби

Ендодонтското избелванена зъбите е оптималното решение в трудни ситуации, което ви позволява да избелите зъба отвътре. Емайлът на зъба потъмнява отвътре, когато пулпата е повредена, използват се пломби, съдържащи сребро, или зъбът е сериозно увреден.

Процедурата се извършва в стоматологичен кабинет. Преди интраканално избелване на зъбите лекарят изплаква устната кухина със специален разтвор с антибактериални свойства. След това старата зъбна пломба се отстранява и кореновият канал се обработва отново.

За да предотврати проникването на избелващи вещества в кореновия канал на зъба, лекарят поставя специално изолиращо уплътнение в устата.

Следва важен етап – самата процедура по избелване на зъби

В каналите се инжектира избелващ гел и отгоре се поставя временна пломба, която позволява херметично затваряне на дупката в зъба.

След известно време, като лекарят определя датата на посещението индивидуално, въз основа на желанията на пациента относно окончателния цвят на зъбите, пациентът идва при лекаря, временната пломба и гелът се отстраняват.

Ако не е възможно да се постигне желаният резултат, процедурата се повтаря в същия ред.

Добър ще е резултатът, когато всички зъби станат почти еднакви по цвят и избелените не се открояват от останалите.

Процедурата не се извършва при наличие на остатъчен възпалителен процес в каналите на зъба. Също така, лекарите препоръчват да се въздържат от ендо-избелване в случай на множество зъбни пукнатини и нелекуван кариес.

Преди процедурата е важно да се определи дали това наистина е потъмняване на емайла или просто некачествена пломба, която е потъмняла с времето.

 

Коментарите са изключени.