Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
17/07/2024

Автомобилната застраховка с нов застраховател

автомобилна застраховка

За какво да внимаваме при автомобилната застраховка с нов застраховател

Има няколко важни фактора, които сме отразили, как по-точно да се предпазим при смяната на нашия застраховател, ето и кои са те:

Избягвайте пропуск в застрахователното покритието

Ако смените автомобилната си застраховка, след като съществуващата ви полица изтече, може да имате пропуск в покритието. Липсата на застрахователно покритие може да доведе до сериозни правни и финансови предизвикателства, особено ако участвате в злополука, докато не сте застраховани.

Ако причините злополука и нямате застрахователно покритие, вие ще носите отговорност за щетите, включително всички приложими медицински сметки, от собствения си джоб.

Дори и да не сте виновни, повечето щати изискват от доставчиците на застраховки да подадат доказателство за застраховка в отдела за моторни превозни средства след инцидент, ако бъде извикана полиция.

Ако нямате автомобилна застраховка гражданска отоговрност, шофьорската ви книжка може да бъде спряна.

Шофирането без застраховка гражданска отоговорност може да накара застрахователните компании да ви таксуват по-високи премии в бъдеще. Тъй като впоследствие може да ви възприемат като високорисков шофьор.

Вашият нов застраховател трябва да може да определи времето за активиране на новата ви полица, така че да започне точно когато изтича старото ви покритие.

Уверете се, че старата ви полица е анулирана

Ако сменяте автомобилната застраховка на нов застраховател, не приемайте, че съществуващата ви полица автоматично се анулира, ако спрете да плащате премии.

Повечето застрахователни експерти препоръчват да се свържете с текущия си оператор, за да анулирате полицата си, когато преминавате към нова автомобилна застрахователна компания.

Следвайте тези няколко стъпки, за да прекратите сегашната си застрахователна полица:

  • Свържете се с настоящата си застрахователна компания и я уведомете, че прекратявате полицата си. Това ще попречи да ви таксува за бъдещо покритие.
  • Ако сте се регистрирали за автоматични плащания, може да се наложи да влезете в онлайн акаунт и да отмените автоматичното теглене. Ако използвате услугата за плащане на сметки на вашата банка, за да плащате премиите си, не забравяйте да спрете плащанията във вашата банка.
  • Помолете вашия оператор да потвърди писмено прекратяването.

Всяка застрахователна компания има свой собствен процес за анулиране на полици. Може да се наложи да подпишете формуляр, разрешаващ анулиране. Или може да се наложи да се обадите и да говорите директно с представител на компанията за обслужване на клиенти.

Вашият застрахователен агент може да ви помогне в процеса. Научете повече за автомобилната застраховка. Предпазете себе си, информирайки се.

Колко често мога да сменям застрахователя си

Сключването на автомобилна застраховка няма никакви отрицателни въздействия. Това не ви заключва в изискване за покупка, не засяга кредитния ви рейтинг или неблагоприятно влияе върху премиите ви.

Това означава, че можете да сменяте застрахователя си толкова често, колкото искате. Въпреки това може да не искате да сменяте застрахователните превозвачи твърде често.

Твърде честата смяна ви пречи да получите достъп до отстъпки за лоялност. Може да ви помогне. Ако помислите да говорите с агент, преди да закупите нова полица, за да сте сигурни, че това наистина е най-добрият вариант за вашите нужди.

Коментарите са изключени.