Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
17/07/2024

Функции на устройството на имобилайзера

имобилайзера

Отличителни функции и предимства

Напоследък практически не се произвеждат ключове с ръчно набрани кодове. Те са заменени от електронни аналози, които се считат за по-надеждно средство за защита на автомобилите от автокрадци.

Специалисти от производителите на системи против кражба работят за постоянно подобряване на функциите им по предназначение – защита на превозните средства от взлом, кражба и грабеж.

В случай, че системата бъде хакната, колата ще бъде повредена, например, върху ключалката на вратата или ключа за запалване, което ще бъде значително по-евтино от кражбата на цялата кола.

Имобилайзерите имат значителни предимства по време на монтаж и работа

Те включват отметка за наличието на функция за автоматично включване на ключалката, когато собственикът не извършва никакви действия с колата след определено време.

Транспондерите на имобилайзера за отметка не съдържат батерии или акумулатори, чийто заряд може да се изтощи в най-неподходящия момент. Те работят предимно в пасивен режим. Това е и тяхната значителна разлика от автомобилните аларми, които постоянно имат проблеми с презареждането.

  • трудност на откриването им в колата
  • невъзможност за изключване на устройството без спиране на двигателя
  • простота на квадратчето за отметка и лекота на използване
  • безшумност и надеждност

Като всяко електронно устройство, имобилайзерът си има и своите недостатъци. Това може да бъде например:

  • Вероятна възможност за повреда в електронната верига (например смущения от мобилни телефони засягат работата на безконтактни имобилайзери);
  • По правило неизправността на устройството имобилайзер винаги е свързана с ключа (може да бъде загубен, чипът може да бъде изтрит или кодът може да не съвпада по време на инсталирането).

Всеки недостатък може да бъде предотвратен. За да предотвратите смущенията от вълни при работата на безконтактното устройство, телефоните, смартфоните и таблетите не трябва да се поставят близо до блока за управление на имобилайзера.

В случай на проблеми с ключа, той трябва да бъде презаписан чрез инсталиране на нов код, съвместим с устройството за сигурност. Ако софтуерът на имобилайзера се е объркал, трябва да се препрограмира.

Коментарите са изключени.