Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
21/06/2024

5 Зашеметяващи места в Португалия, които можете да посетите на една екзкурзия

места в Португалия

Португалия в едно: Открийте 5 удивителни места в Португалия

Пътуването до Португалия никога не е било толкова търсено преди в сайта на Авиа Тур,

открийте 5 удивителни места в Португалия. В наши дни безброй пътници научават и търсят неговите безброй културни, исторически и кулинарни изкушения. Независимо дали се интересувате от архитектурно величие, исторически села, уникални изкуства и културни практики или някои от най-добрите храни и вина в света, Португалия има какво да предложи на всеки тип пътник. И дори не сме споменали, че Португалия е дом на някои от най-красивите плажове в Европа!

Ето ги и тях:

1.Порто

Северният град Порто, който е на около 2000 години, може да не е толкова голям или космополитен като Лисабон, но предлага свой собствен уникален поглед върху португалската култура. Може би сте чували за градското портвайн и историческите пещери, разположени във Вила Нова де Гая, сгушени по поречието на река Дуро, но има много повече в този компактен град.

2.Гимараеш

Една от допълнителните екскурзии в Порто е обиколка на Гимараеш и Брага, два по-малки града, разположени по-на север. Що се отнася до местата за посещение в Португалия, първото е едно от най-историческите. Забавен факт: Гимараеш е родното място на първия крал на Португалия и се смята за люлката на страната!

3.Брага

Този град без излаз на море със 193 000 жители е пълен със зашеметяващи дворци и обширни градини – и е само на половин час път от съседния Гимараеш. Нито едно пътуване до Португалия не би било пълно без да разгледате и двете и можете да ги видите сами, като добавите нашата екскурзия за деня в Гимараеш и Брага.

4.Долината Дуро

Една от най-емблематичните дестинации за винопроизводство в света, долината Дуро е просто казано зашеметяваща. Меандриращата река в района е обградена от стръмни терасовидни лозя. Това е едно от най-красивите места в Португалия и един от най-уникалните винени региони на планетата. И разбира се, самото вино е на световно ниво. Това са самите лозя, в които се берат грозде като touriga nacional, touriga francesa и tinta roriz (известен също като tempranillo), за да се направи портвайн. Ще можете да опитате вина от най-известните винопроизводители в долината Дуро, когато посетите винарна и спрете за обяд в очарователен местен ресторант. Открийте едно от най-красивите места в Португалия – Долината Дуро, където виното е изкуство, а пейзажите – зашеметяващи. 🌄

5.Коимбра

Много пътувания до Португалия пренебрегват градове като Коимбра, който се намира точно в средата на страната, но не и нашата Голяма обиколка на Португалия: Порто до Лисабон. Посвещаваме цял ден, за да открием колко културно богата е тази дестинация. Коимбра, например, е един от историческите университетски градове на Португалия. По време на обиколката си из града ще можете да посетите университета в Коимбра, един от най-старите в Европа. Знаете ли, че неговата голяма библиотека е построена върху кралски затвор?

Коментарите са изключени.