Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
21/06/2024

Планинска застраховка при алпинизъм и катерене

Планинска застраховка при алпинизъм

Планинска застраховка при алпинизъм и катерене за онези от нас, които обичат да хвърлят раница, да закопчават ботушите и да изследват страхотната природа, с която сме заобиколени. Застрахователите могат да ви помогнат с това удоволствие, като предоставят планинска застраховка, предназначена за любителите на катеренето и планинарството. Така че можете да се отправите и да правите това, което ви харесва най-добре. Със сигурността е предимство да имате застрахователна полица за планина, която е подходяща за вашите специфични нужди.

Защо имам нужда от туристическа застраховка, която покрива катерене и алпинизъм

От само себе си се разбира, че всеки вид катерене и алпинизъм крие повече риск от това да седите около басейна с коктейл в ръка. Ето защо нивата на покритие на специфични планински застраховки позволяват на катерачите и планинарите да имат допълнително покритие. За да гарантират, че техните приключения са защитени. В сравнение с покритието на общи полици за туристическа застраховка.

Какво ми е покритието на планинската застраховка при алпинизъм и катерене

Винаги препоръчваме да се уверите, че сте закупили планинска застраховка, която има правилното ниво на покритие за анулиране за пътуването. За което сте платили – особено след като някои от тях могат да бъдат скъпи! Но допълнителният бонус с този тип планински застраховки е, че ще бъдете покрити и за конкретния вид катерене или алпинизъм, който ще правите.

Разбира се, както всички очакваме, има някои условия като използването на правилно оборудване като въжета и осигуровки. Катеренето без използването на такова оборудване за безопасност (свободно катерене или свободно алпинизъм) е изключена дейност.

Мога ли да получа покритие за група по планинска застраховка при алпинизъм и катерене

Много е вероятно да ходите на пътувания и приключения с приятел или с няколко човека в група. Някои застрахователи позволяват да имате групови правила. Където всички можете да бъдете обхванати от една политика. Което също води до едно и също ниво на покритие при една планинска полица.

Коя е най-добрата планинска застраховка за катеренето и алпинизма, които ще правите

Сега най-важната част от това да знаете от какво ниво на покритие се нуждаете, тъй като колкото по-високо се изкачвате, толкова по-опасно става. И така, колкото по-високо се изкачвате, толкова по-висок е рискът, и в същия дух, колкото по-високо се изкачвате, толкова по-високо ниво на застрахователно покритие на планинската застраховка ще ви трябва.

И така, насочете се в правилната посока за нивото на покритие, от което се нуждаете. За да можете да поръчате тези термики и да опаковате вашите карабинери и въжета. Въпреки че не можем да ви кажем коя политика да изберете. Можем да вземем всичките ви изисквания за пътуване за катерене или алпинизъм от вас. За да ви помогнем да намерите най-съвместимата. Ако се нуждаете от допълнителни разяснения, ще се радваме да прегледаме вашите подробности и да подчертаем политиката, която покрива всички ваши нужди. Направете тук Вашата планинска застраховка при алпинизъм и катерене.

Коментарите са изключени.