Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
21/06/2024

Прочистване на черния дроб с течни средства

Прочистване на черения дроб

Тук е изключително важен балансът за пиене за бързо прочистване на черния дроб

За да прочистване черния дроб, трябва да се приема наистина достатъчно количество течности. Препоръчително е да пиете най-малко два литра питейна вода на ден.

От традиционната медицина зелените чайове и тинктури ще помогнат много за прочистване на черния дроб.

Предимството на билките е, че те не предизвикват пристрастяване към тях. Можете да пиете охладени инфузии дори на празен стомах.

Билкови чайове, които имат холеретичен ефект:
– Жълт кантарион;
– ментови листа;
– плодове от бял трън;
– цветя от безсмъртниче;
– корен от берберис;
– листа от бреза;
– плодове от шипка.

Зеленчуковите сокове (моркови, цвекло и краставици) също ще имат благоприятен ефект върху черния дроб. Могат да се смесват или да се пият отделно. Ще бъде достатъчно и ще има чудесен ефект да пиете половин чаша 2-3 пъти на ден в продължение на 1-2 седмици.

Алкохолните напитки трябва да се избягват напълно по време на прочистването на черния дроб.

Водни процедури

За да премахнете токсините от тялото, не забравяйте за баня или сауна. Чрез обилното изпотяване се изхвърлят токсините и порите се почистват добре. По този начин все още можете да подкрепите имунната си система и да загреете тялото си.

Ако няма остра фаза на холелитиаза, тогава лекарите позволяват тръби с помощта на гореща нагревателна подложка. Трябва да се постави върху десния хипохондриум, като първо се увие в кърпа. Това помага за облекчаване на спазмите на жлъчните пътища. Преди процедурата трябва да изпиете топла вода или отвара от холеретични билки.

Също така ще бъде полезно да вземете горещи вани. Изключват се при наличие на сърдечно-съдови заболявания.

Физическа дейност

Заседналият начин на живот провокира стагнация на жлъчката, така че е важно да спортувате и да бъдете физически активни. Силовите тренировки трябва да бъдат изключени, но кардиото ще бъде особено полезно. В случай на обостряне на заболявания не можете да прекалявате. Можете обаче да ходите повече, което ще се отрази благоприятно на общото ви състояние.

Коментарите са изключени.