Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
21/06/2024

Нандролон: Какво трябва да знаете

Нандролон

Какво е нандролон

Нандролонът е вид анаболен стероид. Анаболните стероиди включват тестостерон и лабораторно отгледани (синтетични) форми на тестостерон. Лекарите предписват анаболни стероиди, включително нандролон, за лечение на някои заболявания и наранявания.

Някои спортисти – професионалисти, както и обикновени спортисти и дори юноши – злоупотребяват със стероиди като нандролон, за да изградят мускули и да подобрят представянето.

Но проучванията показват, че прекомерната употреба или злоупотребата с нандролон или друг анаболен стероид може да бъде вредна или опасна за вашето здраве. Ето защо е толкова важно да използвате лекарството само по лекарско предписание и под наблюдението на лекар.

За какво се използва нандролон

Лекарите понякога предписват нандролон за заболявания и наранявания, включително:

  • Изгаряния
  • Алергични реакции
  • Наранявания на очите, особено на роговицата
  • Чупливи кости (остеопороза)
  • Отслабване на тялото (кахексия)
  • Анемия от рак
  • Загуба на апетит от рак
  • Рак на простатата и гърдата

Стероидите помагат за заздравяването отчасти, защото намаляват активността на имунната система. Вашето тяло се бори с инфекцията и микробите с бели кръвни клетки и други химикали, които могат да доведат до възпаление. Като намаляват тази имунна активност, стероидите могат да намалят и възпалението и увреждането на тъканите. Недостатъкът е, че може да повиши риска от инфекция.

Ако трябва да ви дадат нандролон, вашият лекар ще предпише доза, която е безопасна и подходяща за вашето състояние. Уверете се, че знаят за всички други лекарства, които приемате, включително стероиди, и дали сте ги използвали преди.

Как хората злоупотребяват с нандролон?

Злоупотребата обикновено започва с цел – най-често да помогне на спортистите да изградят мускули или да подобрят представянето. Но FDA не е одобрила нандролон за подобряване на спортните постижения. Поради сериозните рискове за здравето повечето спортни организации са забранили анаболните стероиди като нандролон.

Дори типичната предписана доза за заболяване или нараняване (около 0,4 милиграма на килограм телесно тегло на ден) може да има странични ефекти като главоболие, подуване на корема, диария, болки в корема, жълтеница, високо кръвно налягане и промени в менструалния цикъл. Атлетите често използват 10 пъти това количество или повече, за да увеличат мускулната маса или производителността. Това може да доведе до още по-сериозни последици.

Хората, които злоупотребяват с анаболни стероиди като нандролон, могат да ги погълнат или да ги втрият в кожата си. Но най-честият начин за използването му е инжектирането му в мускул.

Ако се чудите от къде да го поръчате посетете тук

Коментарите са изключени.