Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
21/06/2024

Първи стоки за бебето – Какво ще ни е необходимо?

Първи стоки за бебето

Първи стоки за бебето – Какво ще ни е необходимо? Истината е, че интернет е претъпкан от примерни списъци със стоките, които трябва да купим непосредствено преди раждането на детето. Но нека си го признаем: половината от тях са или непълни, или с излишни аксесоари, които след първата годинка ще приберете недокоснати и ще стоят само като спомен.

Затова решихме да приготвим за вас един наистина смислен и полезен списък. В него ще включим само доказано необходимите и полезни първи стоки за бебето, които да закупите поне две седмици преди термина.

Основни стоки и мебели

Нека отбележим, че дори да забравите нещо от списъка с най-необходимите бебешки стоки, след като родите магазините няма да затворят. Все пак, има неща, които е редно да имате наистина от преди термина. Това са основни стоки и най-вече мебели, които също няма да се изчерпат от търговската мрежа, но пък се избират по-бавно и трудно, изискват монтаж и предварителна практика за оптимална употреба:

  • Обзавеждане за бебешката стая или кът в спалнята ви. В началото ще ви е нужно само легло, като, ако имате възможност, е добре да си осигурите и отделни – поне два – шкафа за принадлежностите на детето. Обмислете варианта и за повивалник. Той ще ви спести много време и усилия, особено когато вече сте на ръба на физическото изтощение и ви е трудно всяко движение.
  • Транспорт и придвижване. Не просто необходимо, а дори и по закон сте длъжни да закупите подходящ бебешки кош за возене в колата. Също така, не забравяйте и за бебешка количка. Ако смятате, че тя е демоде за съвременната майка, заложете на слинг или кенгуру.

Хигиена – какво ще ни трябва?

Още в родилното ще ви разяснят, че е важно да къпете бебето всеки ден. Особено през лятото. Изключение от това правило правят децата с атопичен дерматит и други кожни заболявания, както и при временно неразположение.

Във всички други случаи се пригответе за ежедневни хигиенни ритуали. Ще ни бъдете благодарни след време, ако от сега изберете наистина удобна вана със стойка, в която бързо и лесно да приключите не само с вечерната баня, ами и с измиването преди всяка смяна на памперса. Това е особено добра идея за майките, които отказват да използват еднократни пелени и мокри кърпички. За останалите е препоръчително да се снабдят с повечко пакети от тях, защото през първата седмица ходенето до магазина може и да не е възможно през повечето време.

Сред останалите задължителни хигиенни принадлежности за бебе са:

  • Меко и деликатно (по възможност изцяло натурално) измивно средство за баня;
  • Лосион или бебешко олио за след баня;
  • Хавлийка и кърпа;
  • Базов хигиенен комплект – ножичка за рязане на ноктите, мека четка за разресване на косичката и превенция срещу образуване на крусти, шапка за след баня;

Средства за хранене и кърмене

Пожелаваме на всяка майка сред вас да има възможността да кърми детето си колкото се може по-дълго време. Това е не само приятно и сближаващо за цял живот интимно преживяване с детето, но и най-здравословният метод за неговото изхранване през първите месеци.

Много често кърмачките срещат затруднения в кърменето. На помощ за тях идват съвременните електрически помпи. Снабдете се и с шишета за кърма, както и с контейнери за адаптирано мляко, ако не можете да кърмите. Във втория случай ще ви трябва и нагревател.

Можете да си спестите време и пари, като закупите готови комплекти за кърмене и хранене на бебето от бебешки магазин Moliv.bg. Там ще намерите и сетове за по-големи деца – прибори и пособия, необходими за захранването на детето с твърда храна.

Други важни за бебето стоки

Импровизираният, но полезен и одобрен от специалистите базов списък с най-важните неща за бебето през първите му месеци, продължава. В следващите редове ще изброим допълнителни аксесоари и принадлежности, които са издържали теста както на опитните майки с големи деца, така и на мнението на експертите. Става дума за екстри в бебешкото оборудване, които обаче намират реално и много полезно приложение:

  • Залъгалки и гризалки за облекчавани на възпалените венци при никненето на първите зъбки;
  • Люлеещи се съоръжения. След раждането можете да използвате шезлонг за бебета, а когато то порасне – кончета и други подобни аксесоари, развиващи фината моторика, баланса и координацията;
  • Други забавления за детето – меките книжки са чудесен начин да развиете любовта към четенето и емоционалната интелигентност на бебето от най-ранна детска възраст. От друга страна сортерите и конструктурите са наистина смислени играчки, с които детето да се забавлява и едновременно да развива своето мислене!

А сега е време за пазар! Снабдете се с минимума за първите месеци в грижата за бебето. От там насетне като родители вие сами ще усетите какво друго ви е необходимо!

Успех и се насладете на момента!

Коментарите са изключени.