Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
21/06/2024

Какво е застраховка?

Какво е застраховка?

Какво е застраховка?

Застрахователна полица/план е контакт между физическо лице (Притежател на полица) и застрахователна компания (Доставчик). Съгласно договора вие плащате редовни суми пари (като премии) на застрахователя и те ви плащат застрахователната сума, ако възникне злощастно събитие. Например преждевременна смърт на застрахован живот, злополука или повреда на застрахована къща. Нека научим повече за това какво е застраховка и какви са различните предимства, функции и видове застраховки, налични в Индия.

 

Да се ​​обобщят ползите от застраховката в 10 къси линии е наистина херкулесова задача — списъкът по-долу може да не обхване адекватно огромните предимства на закупуването на застрахователна полица, но ще помогне много, за да даде представа какво предлага застраховката на начинаещия.

 

Факт е, че проникването на застраховките в Нигерия е доста ниско – то е между 0,3 до 0,4 процента в сравнение със съответно 16,9 и 2,9 процента в Южна Африка и Кения. Това ниско проникване предполага, че много нигерийци носят много тежест, която може да бъде прехвърлена на застрахователя.

 

Никой не очаква с нетърпение загубите, но загубите се случват и ние нямаме контрол върху много нещастни инциденти. Следователно е разумно да се покриете, когато животът излезе наяве със своите негативи.

 

По-долу са събрани някои от 10-те предимства на застраховането, които смятаме, че може да ви бъдат полезни:

 

  1. Застраховка покрива загуби: Животът е изпълнен с несигурност, следователно, когато се случи по-лошото, застраховката се появява, за да покрие загубите, като ви изолира от шоковете на загубите.
  2. Финансова стабилност: Съответните застрахователни полици гарантират финансова стабилност за притежателя на полица — парите, които биха могли да бъдат изразходвани от притежателя на полица поради загуба, се поемат от застрахователя.

 

  1. Предоставяне на икономическа защита: Защитава ви от неочаквани загуби, които могат да засегнат финансите ви.

 

  1. Поддържа стандарта на живот: Застраховката ви дава ниво на защита, което ви гарантира поддържане на стандарта на живот.

Повече:

  1. Безвъзмездни средства/заем: Застрахователната полица може да се използва за кандидатстване за заем като гаранция

 

  1. Предпазва от трагедии: Събития като наводнение и пожар, причинени от мълния, които не са причинени от хора, също могат да бъдат защитени със застраховка.

 

  1. Увереност: Със застраховката вие имате определено ниво на спокойствие, че бъдещето ви е гарантирано срещу неочаквани загуби.
  2. Признато от закона: Някои държавни политики/регулации изискват наличието на застраховка. Добър пример е задължителната автомобилна застраховка на трети страни.

 

  1. Елиминира зависимостта: Животозастрахователните полици помагат на семейството да продължи напред с финансова подкрепа след смъртта на издържащия семейството.

 

  1. Данъчни облекчения: Някои полици могат да имат данъчни облекчения, от които застрахованият може да се възползва.

 

Можете да прочетете цалата информация тук.

 

 

 

Коментарите са изключени.