Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
21/06/2024

За правилното изхвърляне на отпадъците в септичната яма

изхвърляне на отпадъците в септичната яма

От съществена важност е да внимавате какво изливате в мивката си., както и изхвърляне на отпадъците в септичната яма. Във вашата септична яма има различни живи организми, предназначени да третират битовите отпадъци.

В случай, че излеете токсините в кухненската мивка, тези организми могат да бъдат убити, което би влошило ефикасността на Вашата септична система.

Разтворите, които никога не трябва да се изливат в канализацията, включват:

  • Химически отвори за дренажи
  • Бои или разтворители на маслена основа
  • Мазнини, твърди частици и мазнини, което означава, че трябва да се опитате да избегнете използването на изхвърляне на боклук.

Поддържане на зоната на дренажното поле при изхвърляне  на отпадъците в септичната яма

Дренажното поле е част от Вашата септична яма, която е проектирана да премахва голямо разнообразие от замърсители от всяка вода, която преминава през септичната яма. Това е критична функция на септичната яма, която гарантира правилното филтриране на водата. Има няколко неща, които можете да направите, за да поддържате зоната на дренажното поле. Например, важно е никога да не шофирате или паркирате на дренажното поле.

Ако някога засадите дървета около дома си, важно е тези дървета да бъдат засадени на достатъчно разстояние от дренажното поле. В противен случай корените на тези дървета могат да растат директно в септичната система, което може да причини щети за хиляди долари. Ако не сте сигурни къде да засадите дървета в двора си, свържете се със специалист по септична яма. Тези хора могат да ви помогнат да определите правилното разстояние за засаждане на дървета, което няма да повлияе на целостта на самата система.

И накрая, силно препоръчително е други компоненти в и около дома ви да бъдат инсталирани в правилните зони. Всички дренажни системи за дъждовна вода, картерни помпи. И покривни дренажи трябва да се държат далеч от зоната на дренажното поле. Когато се натрупа излишък от вода в дренажното поле, процесът на пречистване на отпадъчните води може да се забави или да спре напълно. Имайки предвид тези съвети, трябва да можете да поддържате септичната яма в добро работно състояние. Когато се комбинира с редовни проверки, резервоарът на септичната Ви яма трябва да може да издържи много години, без да се налага смяната му.

Коментарите са изключени.