Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
21/06/2024

Химичен метод на почистване на септичните ями – 1 част

Химичен метод на почистване на септичните ями – 1 част.

Химичен метод на почистване на септичните ями – 1 част

Химичен метод на почистване на септичните ями – 1 част. Можете също така да почистите канализационните тръби в частен дом с помощта на химикали. Собствениците на крайградски райони почистват помийни ями с тях от много години.

Най-често химическият метод се използва за почистване на септични ями, изработени от бетонни пръстени. Преди това такива химикали се основаваха на формалдехид, токсично вещество, което можеше да навреди значително на всички живи същества.

В края на ХХ век използването на формалдехид е съвършено забранено.

Днес химикалите за пречистване на отпадъчни води се произвеждат на базата на амониеви съединения и азотни окислители.

Препаратите на основата на амониеви съединения са по-евтини. Те са много по-малко вредни от съставите с формалдехид, но все пак не са напълно безопасни, тоест могат да навредят на хората и околната среда.

Но химическите средствата, произведени с помощта на азотни окислители, са екологични и безвредни. По състав те донякъде напомнят на азотните растителни торове, често използвани като градински торове.

Ако възнамерявате да използвате химикали на базата на амоний за почистване на септичната яма на частен дом, помислете за следното:

  • -веществото, получено след почистване на тръбите на септичната яма, не е подходящо за торене на градински и зеленчукови култури – то е токсично и следователно може да навреди на растенията;
  • Ако домакинските химикали проникнат в канализационната система, ефективността на лекарствата на базата на амониеви съединения ще бъде отменена.

Ето за какво да бъдете внимателни. Ако резервоарът на септичната Ви яма случайно се разхерметизира, амониевите реактиви могат да проникнат дълбоко в земята, да достигнат до подземните води и да ги отровят.

В резултат нещата могат да доведат до екологичен проблем. Ето защо трябва да действате възможно най-внимателно.

Азотните продукти са по-скъпи, но това е единственият им недостатък.

Но те наистина имат много предимства:

-не губят ефективност дори след контакт с домакински химикали;

-перфектно изхвърляне на биологични отпадъци;

-се справят с неприятната миризма от канализацията с голям успех.

 

Разберете повече за ямите на линка.

Коментарите са изключени.