Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
21/06/2024

Какво се съдържа в сиренето Лабне

Какво се съдържа в сиренето Лабне

Какво се съдържа в сиренето Лабне

Добър източник на няколко микро- и макронутриенти

Всяка порция сирене labneh съдържа добро количество протеини и мазнини, плюс микроелементи като калций и витамин А.

Освен това е с относително високо съдържание на натрий, като съдържа 530 mg на унция (28 грама) – или 23% от референтния дневен прием (RDI).

 

28 грама сирене Лабне масло осигурява:

  • Калории: 80
  • Протеин: 5 грама
  • Мазнини: 6 грама
  • Натрий: 530 mg (23% от RDI)
  • Калций: 14% от RDI
  • Витамин А: 6% от RDI
  • Желязо: 2% от RDI

Лабне предлага и малко количество от няколко други витамини и минерали, включително фосфор, калий и магнезий

 

 

Високото съдържание на протеин може да предложи няколко предимства

Подобно на други видове сирене, labneh предлага обилна доза протеин за малък брой калории, с около 5 грама протеин в 28 грама. Протеинът е от съществено значение за много аспекти на здравето, от имунната функция до възстановяването на тъканите и не само. Проучванията показват, че консумацията на повече протеини от млечни продукти може да запази чистата телесна маса по време на загуба на тегло, да поддържа метаболитното здраве, да насърчи контрола на кръвната захар и да поддържа плътността на костите. Някои изследвания също предполагат, че добавянето на повече млечни храни с високо съдържание на протеини към ежедневната ви диета може да е от полза за управлението на теглото. Всъщност, в едно проучване при 8516 възрастни, повишената консумация на кисело мляко е свързана с по-нисък риск от наднормено тегло или затлъстяване.

Следването на диета с високо съдържание на протеини също може да ви накара да се чувствате сити и да увеличи метаболизма ви, за да ви помогне да изгаряте повече калории през деня.

 

 

Сиренето Лабне съдържа полезни бактерии за укрепване на здравето на червата

Сиренето Лабнее добър източник на пробиотици, които са вид полезни бактерии, които поддържат здравето на червата. Пробиотиците са свързани с множество ползи. Един преглед отбелязва, че пробиотиците могат да помогнат при лечението и превенцията на много различни храносмилателни заболявания, включително диария, синдром на раздразнените черва (IBS) и инфекция. Пробиотиците могат също така да подобрят имунитета и да намалят продължителността на някои видове заболявания и инфекции. Други проучвания показват, че пробиотиците могат да увеличат загубата на тегло, да подобрят психичното здраве, да намалят нивата на холестерола и дори да помогнат за лечение на кожни заболявания като дерматит и акне.

 

Можете да прочетете повече тук.

Коментарите са изключени.