Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
21/06/2024

Как да лакирате ламинат – подготовка на пода стъпка по стъпка

Как да лакирате ламината- подготовка на пода стъпка по стъпка

Как да лакирате ламинат – подготовка на пода стъпка по стъпка

Дървото е красиво, естествено и нетоксично. Нищо чудно, че хората толкова много обичат дървените подове, независимо дали става дума за висококачествени съвременни продукти от масивна дървесина или красиви стари подови плочи от твърда дървесина. Кгато имате лакирате ламинат можете да почиствате по-лесно.

Дървеният паркет е по-лесна за поддържане чиста от килимите, тя е много по-малко приветлива за домашни акари и прах – страхотно, ако страдате от алергии – и в наши дни има много устойчиви, екологично чисти опции, с дървесина, изсечена от гарантирано устойчиви гори и сертифицирана от Съвет за стопанисване на горите.

И така, как да поддържате своя зашеметяващ, топъл, приветлив дървен паркет в перфектно състояние? Има много запитвания за това как да лакираме дървен под, така че ето някои разумни насоки. Както обикновено, ако имате някакви въпроси, потърсете в интернет пространството за лакове за вътрешни подове за повече информация. Има много специалисти експерти, обсебени от дървесината, които да ви помогнат!

Следвайте простите стъпки по-долу:

ПОДГОТОВКА НА ПОДА ЗА ЛАКИРАНЕ

 1. Подът трябва да се шлайфа до голото дърво с помощта на шлифовъчна машина. Ако вашият под е новопоставен и незавършен, това може да не е необходимо да се прави.
 2. Почистете пода с прахосмукачка, като използвате специално проектирана вакуумна глава за дървени подове, за да сведете до минимум риска от повреда на повърхността.
 3. Почистете пода внимателно, като използвате почистващ препарат за дървен под и микрофибърна кърпа.

Вече сте готови да нанесете грунд върху пода.

ПОЛАГАНЕ НА ГРУНД НА ПОДА

 1. Разбъркайте добре кутията с подов грунд.
 2. Нанесете грунд с помощта на четка или малък валяк до далечния ръб на помещението.
 3. Работете през цялата стая, от ръба, с който сте започнали, вървейки срещу зърното. Направете това на малки участъци (1 или 2 метра широки наведнъж).
 4. След като една секция е завършена, изгладете нанасянето на грунда, като преминете по дължината на зърното.
 5. Повторете стъпки 6 и 7, докато стаята е завършена, като се уверите, че има леко припокриване с всяка секция.
 6. Оставете да изсъхне за препоръчаното време.
 7. Шлайфайте леко и почистете с почистващ препарат за дървен под и микрофибърна кърпа.

Вашият под вече е готов за лакиране.

ЛАКИРАНЕ НА ПОДА

 1. Повторете стъпки от 4 до 9 с лака.
 2. След като изсъхне напълно, нанесете втори слой, ако е необходимо.

Вашият под вече е лакиран. Когато лакирате дървен под, винаги се уверете, че използвате продукти, които са специално предназначени за дървени подове. Прочетете и следвайте инструкциите внимателно.

ПОДДРЪЖКА НА ВАШИЯ НОВОЛАКИРАН ПОД

Поддържането на освежения вид на току-що лакиран под е лесно. Почиствайте мръсотията и праха всеки ден и почиствайте със спрей за почистване на дървени подове и микрофибърна кърпа всяка седмица или при необходимост. Също така, предотвратете повреда на вашия под, като свалите обувките, използвате предпазни подложки против надраскване на дъното на мебелите и незабавно избършете всички разливи на вода или инциденти.

Повече информация за това как да лакирате ламинат можете да видите на английски език на сайта.

Коментарите са изключени.