Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
18/04/2024

За опцията премахване на имобилайзер

За опцията премахване на имобилайзер

За опцията премахване на имобилайзер

Алармата е предназначена основно да изплаши потенциален крадец. Принципът на действие на имобилайзера е да блокира основните системи на автомобила. Това, което се случва е спиране на подаването на гориво и изключване на двигателя на автомобила.

Тук има спиране на подаването на гориво, изключване на двигателя, смущения в работата на скоростната кутия и др. Повредата на това устройство може да възникне в резултат на много причини, но трябва да помним, че във всеки случай това ще доведе до блокиране на стартирането на двигателя. Можете да разрешите този проблем, като деактивирате имобилайзера.

Можете сами да изключите това устройство, да премахнете имобилайзера, но това ще отнеме време и ще е нужно търпение. Много по-лесно е да се обърнете към специалисти, които компетентно и ефективно ще извършат цялата процедура по премахване на имобилайзера.

Деактивиране на имобилайзера: Стъпки и инструменти

Ако все пак сте решили да разрешите проблема сами, тогава ще ви трябва лаптоп или компютър, PAK товарач, електрическа лента, отвертка и гаечен ключ 10. Процедурата за изключване на имобилайзера е почти еднаква за всички видове автомобили, има само малки разлики.

В автомобили, където имобилайзерът е разположен над електронния блок за управление, няма да е трудно да го деактивирате. Необходимо е да премахнете контролера, като развиете четирите болта и гайката и го разглобите. След това трябва да изключите устройството и да изтриете цялата информация от него с помощта на компютър, като свържете PAK-loader към контролера.

След направеното е задължително да се възстанови диагностичната линия. За да направите това, инсталирайте джъмпери за комуникация с диагностичния блок и компютъра.

Има моменти, когато трябва да презапишете Flash. За да запазите други функции на имобилайзера, е необходимо да отрежете входящите проводници и след това да ги свържете отново заедно. След възстановяването на диагностичната линия съединителят се монтира на първоначалното си място.

Основното при премахване на имобилайзера или заобикаляне на имобилайзера е правилното изчисляване на собствените сили и възможности.

Можете да разберете повече на този сайт.

Коментарите са изключени.