Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
21/06/2024

Как изолацията от каменна вата може да ни помогне да запазим домовете си хладни

каменна вата

Качествената топлоизолация и каменна вата е предназначена да подобри регулирането на температурата чрез монтаж в стени, подове, тавани, покриви и други пространства. Това подобрява качеството на живот на жителите и работниците чрез създаване на идеалната температура за комфортна вътрешна среда.

Без това повишеното търсене на отопление или охлаждане на сгради повишава потреблението на енергия, свързаните с това разходи и емисиите на CO2.

Каменна вата ROCKWOOL

Проектирахме нашите решения за изолация от каменна вата ROCKWOOL, за да помогнем за поддържането на постоянна вътрешна температура. Когато е монтирана, изолацията от каменна вата може да създаде комфортна среда за живеене или работа за хората вътре в сградите, както и да намали сметките за енергия – допринасяйки за по-устойчив начин на живот.

Това е така, защото малки въздушни джобове, уловени във физическата структура на изолацията от каменната вата ROCKWOOL, я правят ефективна при постигане на топлинни характеристики.

Нашите изолационни продукти от каменна вата могат да бъдат монтирани в голямо разнообразие от строителни приложения. Това включва външни стени и покриви, както и приземни и разделителни подове. Освен това търговската гама на ROCKWOOL включва топло- и звукоизолационни решения за множество приложения в рамките на една конструкция – независимо дали е ново строителство или реновирана – за запазване на топлината или хладния въздух по желание.

В допълнение към топлинните характеристики, изолацията от каменна вата може да осигури и много други предимства за проекти, включително:

Устойчивост на каменната вата

Каменната вата се произвежда от естествени вулканични скали. Това е в изобилие, защото непрекъснато се попълва от земната кора. Освен това може да се рециклира за неопределено време.

Естествена противопожарна защита на каменната вата

Тъй като е направена от вулканична скала, прави каменната вата естествено незапалима и позволява на някои изолационни продукти от каменна вата да постигнат Европейска класификация за реакция на пожар от A1 – най-високата възможна оценка. Всъщност изолацията от каменна вата е в състояние да издържи на температури над 1000oC, което дава допълнителна увереност.

Намаляване на шума

Изолацията от каменната вата има допълнителни предимства по отношение на поглъщането на звука, тъй като намалява звуковите вибрации. Плътната, ненасочена ориентация на влакната и отворената му пореста структура улавят звуковите вълни и намаляват звуковата енергия.

Издръжливост на каменната вата

Веднъж поставена, изолацията от каменната вата е изградена да издържи и не се разгражда с времето. Освен това е нехигроскопичен, което означава, че не привлича вода и е паропропусклив. За допълнително спокойствие, изолацията от каменната вата не осигурява източник на храна за вредители и не насърчава растежа на мухъл, гъбички или бактерии.

Коментарите са изключени.