Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
21/06/2024

Подготовка на стени за боядисване

стени за боядисване

И така, всяко начало на стени за боядисване започва с проверка на помещението. Резултатът от всички свързани операции трябва да бъде плоска и чиста равнина на стената, покрита с емулсия, с начален, подготвителен състав.

Грундиране на стени за боядисване

Процесът на нанасяне на грунда е изключително прост. Всички дейности се извършват съгласно следните стъпките и възможно най-простите инструкции:

  • Отстраняваме излишния прах от повърхността, като използваме например обикновена влажна кърпа или прахосмукачка.
  • Изчакваме пълно изсъхване, като успоредно разреждаме предварително закупения концентрат.
  • Нанасяме грунда с леко намокрен валяк, като се опитваме да избегнем излишни петна. Внимателно преминаваме през всички ъгли и труднодостъпни места с четка.
  • Изчакваме от пет до шест часа и след това повтаряме целия комплекс от операции.

Както споменахме по-рано, дори човек, който първоначално е бил далеч от сферата на мазилката и боядисването, може да се справи с такава работа.

Отстраняване на старото бояджийско покритие

Често собствениците на жилища, преди да се справят с въпроса как правилно да боядисват стените с боя в апартамент със собствените си ръце, трябва да решават проблеми, свързани с демонтажа на предишната стара боя / покритие.

Всъщност е доста лесно да освободите стаята от минали слоеве бояджийски материали. Повърхността, която ще се третира, трябва да бъде добре намокрена и след това да се използва обикновена строителна шпатула. На рафтовете на съвременните специализирани магазини има цял набор от вещества, които улесняват тази работа. Продават се в удобни контейнери за пръскане. Компонентите се напръскват върху подходящата зона, разяждат старото покритие без допълнителни усилия от страна на собственика на имота.

Модерните видове декорация отварят големи възможности за оригиналния дизайн на стаята. Компетентната комбинация от различни цветове и нюанси ще подчертае полезните предимства на интериора и ще скрие възможните съществуващи недостатъци. Благодарение на това стените в къщата могат да бъдат направени изключителни и по-привлекателни. Всяка минута в такава стая ще донесе истинска радост, ще вдъхнови и ще изпълни с положителни емоции.

Коментарите са изключени.