Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
17/07/2024

Насърчи детето си към постижения с уроци по шах

Насърчи детето си към постижения с уроци по шах

Насърчи детето си към постижения с уроци по шах

В края на деня, без значение какво е личното ви ниво на шах, можете да играете решаваща роля в подкрепата на детето си, докато се учи как да играе играта. Да научите децата си как да играят шах може да бъде забавен и възнаграждаващ начин да укрепите връзката си заедно и да дадете на детето си страхотни умения, които да използва в други аспекти от живота си. Ако не можете да научите детето си как да играе шах можете да го запишете на уроци по шах.

 

Може простото да бъдете до тях и да ги насърчавате да учат колкото е възможно повече, те ще се възползват от вашата подкрепа повече, отколкото си мислите. Кой знае, може би един ден може да четете анекдот за това как вашите уроци са ги вдъхновили да станат едни от най-добрите играчи в света?

 

Как да научите детето без уроци по шах:

1) Задайте структура.

За да сте сигурни, че децата Ви извличат максимума от времето си за изучаване на шах, уверете се, че имате последователен график. Независимо дали е веднъж седмично или веднъж на ден, намерете време, което работи и за двама ви, и се придържайте към него колкото е възможно повече. Това също е добър начин да ги насърчите да формират здравословни навици и дисциплина. Ако искате да прекарате цял урок в забавни матове от заден ранг или атаки с двоен кон, никой не може да ви спре!

 

2) Насърчавайте независимото учене.

Ако успеете да създадете у детето си навик за самостоятелно учене, това е голям успех, който ще го подготви за страхотни неща, които предстоят. Учите ли се за важен тест в училище? Вместо да се стресират, те могат да си спомнят за изучаването на шах и да осъзнаят, че всъщност са повече от способни да седнат и да се учат сами. Само не се изненадвайте, когато изпробват нова хитра тактика върху вас неочаквано…

 

3) Използвайте онлайн ресурси.

Помислете дали да предоставите на детето си достъп до полезни онлайн ресурси. По-специално ChessKid е страхотен за деца със статии, пъзели, уроци и забавни видеоклипове, базирани на шах. Те могат да научат амбициозните майстори на шаха на нещо или две, като същевременно ги забавляват. Децата учат по много различни начини и добавянето на визуално измерение. Както и възможност за независимо, самостоятелно учен. Може да бъде изключително полезно за вашето дете да научи повече за шаха.

 

4) Направете шаха социална дейност.

Независимо дали детето ви е социално или е по-интровертно, страхотна идея е да добавите социално измерение към шаха. Повечето деца обичат да учат с другите и играта на шах заедно може да бъде чудесен начин да насърчите децата да практикуват социалните си умения и да придобият самочувствие в удобна среда.

 

Децата ви имат ли приятели в училище, които също се интересуват от изучаването на играта? Насърчавайте ги да учат заедно. Също така е напълно възможно да се сприятеляват, където могат да намерят своя нов най-добър приятел/съперник по шах.

 

5) Празнувайте постиженията.

Когато постигате постепенен напредък, е лесно да загубите представа колко далеч сте стигнали. Рейтинг 500 Elo е значителна стъпка напред от това да не знаете как да местите фигурите. Да играеш в извънбордов турнир за първи път и да преодолееш цялото безпокойство около влизането в него е голяма работа. Уверете се, че държите тези постижения и етапи в перспектива и предоставяйте положително подкрепление, както и практически съвети за подобрение.

 

Най- добрата школа за уроци по шах тук.

 

 

Коментарите са изключени.