Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
17/07/2024

Видове детски килимчета за развитие според материята им

Видове детски килимчета за развитие според материята им

Съществуват следните разновидности на детски килимчета:

  • Вълната е топла и естествена. Недостатъкът е трудността на почистването, алергенността, уязвимостта към молци.
  • Памук, лен, коприна – от тях се създават декоративни, меки тъкани.
  • Банан, бамбук се използват за тъкани за детски килимчета за развитие. Те са издръжливи и топлоустойчиви.
  • Акрил – Детското килимче за развитие от този материал не губи цвят за дълго време, устойчив е на гъбички. Недостатъкът е електрифицирането, също пропуска студ от пода.
  • Материалът XPE се отличава със своята мекота, безопасност, топлоизолация, устойчивост на износване.

Как да заменим бебешка постелка за пълзене

Има много варианти за постелки в стаята на малкото дете. Понякога родителите просто поставят бебето на килима, за да играе там. Това място безопасно ли е за здравето? Дали детето ще се чувства удобно там? По-добре е да закупите специален еко детски килимчета за развитие.

Но си струва да разберете ползите и вредите от други подови покрития.

Мокетът изглежда стилен, покрива пода под первазите. Но ще бъде неудобно за малкото дете да пълзи по него. Килимът ще протрие коленцата. Трудно се почиства и може да събира акари. Това може да повлияе негативно на здравето на бебето.

Можете да сложите одеяло, но не е практично. Одеялото се набръчква, бебето може да го смачка и да седне на пода. Размерът на детския килимчета трябва да съответства на зоната за игра.

Върху одеялото се генерира статично електричество. Изхабява се бързо. Малкото дете може да го изцапа, изсипете го. Не се препоръчва да слагате одеяло на пода – бебето може да се окаже на голия под и да настине.

Килимът има твърда купчина, бебето ще се чувства неудобно на такова покритие. Домашните любимци могат да се разхождат по килима. Няма място за игра на дете.

 

Съвети за избор на детски килимчета за развитие за детската стая

Когато избирате детски килимчета за прекарване на времето на малкото Ви дете, възниква въпросът: как да изберем бебешка постелка за пълзене? На какво трябва да обърнете внимание?

Струва си да купувате продукти от доверени производители. Размерът на детското килимче трябва да съответства на зоната за игра на бебето.  Материята трябва да е топла, мека, безопасна. Трябва да изучите основата. Тя трябва да бъде без никакви дефекти, издатини.

 

Коментарите са изключени.