Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
18/04/2024

Ремонт на дома – какви са целите и бюджера Ви?

ремонт на дома

4 вида ремонт на дома, които си заслужават инвестицията

Ако планирате да увеличите максимално стойността на вашия дом, за да го препродадете по-късно, помислете за инвестиране в евтини проекти за ремонт на дома с висока възвръщаемост на вашата инвестиция. От друга страна, ако целта ви е да създадете пространство, персонализирано за вашия уникален начин на живот, можете да обмислите проекти, посветени на увеличаването на комфорта и използването на вашето жизнено пространство.

Кое реновиране на дома си заслужава инвестицията?

Ремонтите, в които си струва да инвестирате, са тези, които са необходими, за да подготвите дома си за потенциален купувач. В зависимост от текущото състояние на вашия дом, това може да означава завършване на основен ремонт на дома или освежаване на цялостната естетика до по-вечен вид.

Има няколко вида ремонт на дома, които трябва да обмислите и които ще увеличат стойността на къщата ви, но намирането на такава с висока възвращаемост на инвестицията ще ви помогне да определите най-доброто използване на вашия бюджет.

Добавете нова баня

Общата цена на проекта ще зависи от това дали искате да добавите пълна баня. Тя може да включва вана или душ, или половин баня, която не включва. В зависимост от това колко бани има домът ви в момента и съотношението спални към бани, добавянето на допълнителна баня може да направи дома ви по-удобен за живеене. Ако планирате да останете известно време, или да увеличи стойността на имота – особено ако домът ви в момента има само една баня.

Цената също зависи от това дали добавяте допълнителен квадратен метър към дома си чрез добавяне или освобождаване на място в текущия ви етажен план. Ако успеете да намерите начин в рамките на съществуващия етажен план и допълнителната баня добавя значителна стойност към цената на вашия недвижим имот, тогава може да си струва инвестицията, казва Франкс.

Добавете нова спалня

Подобно на добавянето на баня, добавянето на спалня е нещо, което трябва да се обмисли. „Само ако увеличава вашия комфорт или стойността на имота с поне два пъти цената на инвестицията“, според Франкс. Това се дължи на времето, необходимо за получаване на разрешение за изграждане на пристройката и завършване на проекта.Това също е един от най-скъпите ремонти на дома, които собственик може да предприеме. Но собствениците на жилища могат да намерят допълнително пространство в рамките на съществуващия си етажен план, за да добавят допълнителна стая. Те може да успеят да намалят разходите и графика на проекта, което може да направи инвестицията си струва.

Ремонтирайте вашата кухня

Голямото преустройство на кухнята често включва разрушаване на съществуващите кухненски шкафове и плотове и замяната им с актуализиран етажен план. Това е по-скъпо от малка реконструкция. Тя може да бъде толкова проста, колкото добавяне на нов слой боя и актуализиране на хардуера.

Ако планирате да пуснете дома си на пазара, малка актуализация може да е точно това, от което се нуждае вашата кухня. Така ще освежите пространството, така че потенциалният купувач да може да си представи себе си в дома. Но има едно нещо, което трябва да имате предвид, когато продавате. Избягвайте да се привързвате емоционално към личната си естетика и да се придържате към вечни цветове и покрития. Така потенциалните купувачи ще могат да си представят, че живеят в дома за дълго време.

Сменете врати и прозорци

Подмяната на вашата входна врата може да подобри цялостния външен вид на вашия дом. Но това не е толкова разумна инвестиция. Купувачите обикновено се фокусират само върху това дали входната врата е функционална, казва Франкс.

Вместо това, ако имате достатъчно в бюджета си, помислете за подмяна на прозорците. Енергийно ефективните прозорци помагат за изолацията на вашия дом и предотвратяват проникването на екстремни климатични условия. Средно подмяната на стари прозорци намалява сметката ви за енергия с 12%. Това е добра новина за потенциалните купувачи и ще повиши общата стойност на вашия имот.

Коментарите са изключени.