Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
17/07/2024

Как да отпушите кухненска мивка със застояла вода

отпушване на кухненска мивка

Инструкции за отпушване на кухненска мивка

Кухненската мивка е най-често използваната мивка в много домове, така че когато се запуши, това може да усложни прости задачи като готвене и почистване. Запушена кухненска мивка със застояла вода може да се почисти с помощта на няколко различни метода. Ако първият метод не работи за отпушване на кухненска мивка, преминете към следващия, докато мивката ви се източи правилно.

Понякога остатъците от храна се забиват на дъното на мивката и може да бъде толкова лесно, колкото да бръкнете в стоящата вода с комплект ръкавици, за да издърпате остатъците от канализацията. Използвайте това ръководство, за да научите как да отпушите мивка със застояла вода.

Как да отпушите кухненска мивка с ръка

  • Отстранете застоялата вода

Използвайте кофа, за да отстраните колкото е възможно повече от застоялата вода. Изхвърлете събраната вода в функционален канал или извън дома.

  • Проверете дренажа

В някои случаи дренажът просто е запушен от храна и други отпадъци, които са се събрали на дъното на мивката. Ако запушването е по-надолу в канализацията, използвайте фенерче, за да се опитате да видите запушването, за да знаете с какво работите.

  • Извадете запушалката

Сложете комплект гумени ръкавици и бръкнете в канализацията, за да издърпате физически всички косми, парчета храна, хартиена кърпа или всякакви други отпадъци, които причиняват запушването. Ако това не изчисти запушването, преминете към следващия метод за почистване на дренажа.

Отпушете канала с естествен препарат за почистване на канали

  • Отстранете застоялата вода

Отстранете възможно най-много вода от мивката с помощта на кофа и гъба, за да съберете застоялата вода, след което я изхвърлете в незапушен канал или извън дома.

  • Изсипете сода за хляб и оцет в канализацията

Измерете една чаша сода за хляб и една чаша бял дестилиран оцет. Изсипете първо содата за хляб в канала, след това изсипете оцета в канала и го покрийте с гумена тапа или запушалка. Оставете сместа да се смеси и почистете тръбите за около час.

  • Тествайте канализацията

Включете горещата вода, за да изплакнете канала и проверете дали водата се оттича. Ако се случи, проблемът е разрешен, но ако водата се върне отново, може да се наложи да премахнете P-уловителя, за да изчистите запушването.

Коментарите са изключени.