Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
21/06/2024

Правила за избор на мебели за баня

мебели за баня

Правила за избор на мебели за баня

Мебели за баня са различни от всички останали, защото трябва да издържат на висока влажност и температурни колебания. За да не сгрешите с избора, следвайте съветите:

  • Устойчивост на влага.

Металните или дървените мебели трябва да бъдат покрити със специални съединения и добре защитени.

  • Лесна поддръжка.

Гладките повърхности без пори и грапавини осигуряват лесно измиване и предотвратяват развитието на гъбички.

  • Хигиена.

В идеалния случай покритието трябва да издържа на измиване с агресивни хлорни продукти.

  • Пропорционалност.

Колкото по-малка е банята, толкова по-компактни трябва да са мебелите и обратното.

  • Сигурност.

Лесно е да се подхлъзнете на мокър под, така че е по-добре да изберете шкафове и шкафове без остри ъгли. А стъклените части трябва да са от закалено стъкло, така че в случай на повреда от фрагменти да е невъзможно да се порежете.

Какъв материал за мебели за баня е по-добре да изберете?

Мебелите за баня са изработени от различни материали, разгледайте основните опции:

  • Дървени мебели за баня.

Появата на скъпо масивно дърво ще изпълни банята с топлина и комфорт. Той е екологичен, издръжлив и пасва на много стилове – класически, лофт, еко, кънтри. Дървените мебели могат да бъдат както естествени, покрити с влагоотблъскващ агент, така и боядисани.

  • Мебели за баня от ПДЧ или МДФ.

Плочите са покрити със специален филм или боядисани, което ги предпазва от влага и температурни промени. На пазара има много модели от този материал, така че изборът на подходящ за цена и качество не е труден.

  • Стъклени мебели за баня.

Прозрачните рафтове и стелажи са незаменими за малка баня, те изпълняват функциите си, без да претрупват пространството. По правило при производството се използва закалено стъкло, то е издръжливо и безопасно. От минусите както на мебели от прозрачно, така и на матирано стъкло, петна, пръстови отпечатъци и други замърсители са ясно видими върху него. Но това е покрито с плюс: стъклото се почиства лесно и е хигиенично и не се страхува от вода.

  • Метални мебели.

Металните мебели могат да бъдат с напълно различни форми: от сложни ковани до ъглови щамповани. Обикновено дизайнът използва комбинация от метал със стъкло, дърво или други материали. Когато купувате, обърнете внимание на качеството на покритието: ако боята започне да се отлепва, металът ще ръждясва.

  • Пластмасови мебели.

Лек, практичен, влагоустойчив, хигиеничен материал- все едно е за баня. Въпреки това си струва да купувате само висококачествени продукти – те са по-скъпи от аналозите, но няма да се надраскат и счупят.

Коментарите са изключени.