Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
18/04/2024

Всичко за Египет

почивка в Египет

Почивка в Египет – слънчева източна страна, винаги готова любезно да изненада своите гости. Изпълнен е до краен предел с невероятни легенди и древни предания. В него обичайните стереотипи не работят и всички предразсъдъци рухват. Местният манталитет на Египет е коренно различен от европейския, слънцето тук е особено горещо, а историческите и архитектурни паметници са видели толкова много интересни събития и лица, че е невъзможно да се преброят.

Всичко за почивка в Египет

Въпреки огромната разлика между живота в тази страна и живота, познат на европейците, почивките в Египет са популярни сред туристите. Искам да се връщам в този град много пъти. Влюбваш се в него, липсва ти още в момента на първата раздяла…

Разгледайте нашите екскурзии за Египет.

Арабска република Египет е разположена на Синайския полуостров. Измива се от водите на две морета наведнъж. Средиземно море измива северната част на държавата, а Червеното – източната. Суецкият канал свързва двете морета. Началото на историята пада върху 4-3-то хилядолетие пр.н.е. д. По време на своето съществуване Египет е бил част от различни държави, като се започне от Древен Рим и Византия и се стигне до Арабския халифат и Османската империя. Преживял безброй войни, но успял да оцелее и да постигне независимост. Столицата е Кайро. През март 2015 г. властите обявиха решение за изграждане на нова столица, тъй като Кайро беше твърде пренаселен.

Египет е разположен в две климатични зони

Значителна част от Египет се намира в тропиците, северната част на държавата е в субтропиците. Тук е много горещо през лятото, температурата може да се повиши до 50 градуса през лятото на обяд. Средната дневна температура през зимата и извън сезона е около 25 градуса. Поради такава висока температура, обиколките до Египет са популярни както през зимата, така и през лятото. През зимата през нощта въздухът се охлажда до 10 градуса. Максималното количество валежи за година е 25 мм.

Море от впечатления очаква всички тук, а цената на обиколката не играе голяма роля. Една гостоприемна държав, Египет е готов да приеме всеки турист, който не замисля нищо зло срещу него и неговите граждани.

Коментарите са изключени.