Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
21/06/2024

Какъв е процесът лазерно рязане на метали?

Какъв е процесът лазерно рязане на метали

Рязането на метали, чрез лазерна глава

Този метод на рязане се счита за най-ефективния и модерен метод за обработка на метални повърхности и предмети. Лазерното рязане на метали може да се използва за създаване на части с необходимите форми и размери.

Системата работи по чертежи с помощта на програмата, тоест минимизира необходимостта от участие на специалисти и я прави най-икономичният и ефективен начин за рязане

Най-добре е да режете метал при ниски скорости, т.к. това предотвратява образуването на деформации върху покритието и ви позволява да създадете напълно равна повърхност.

Лазерно рязане на метали – алуминий

Лазерното рязане на алуминий е с високо качество поради факта, че технологията на лазерно рязане не позволява на режещата глава на инструмента да контактува с повърхността: лъчът действа отгоре и просто изгаря металната повърхност.

Поради факта, че устройството е оборудвано със зона за продухване, разрезът се получава с абсолютно равномерен контур, което е много важно за последващо заваряване на части.

Производството на алуминиеви части чрез CNC лазерно рязане

То има широки възможности. Благодарение на фокусирания лъч могат да бъдат изрязани дори много сложни конструкции. Основното е да зададете правилно стойностите според чертежите.

При лазерно рязане по CNC чертежи необходимостта от ръчна работа е сведена до минимум. Тъй като всички стойности се задават в програмата според чертежите и след това се изпълняват автоматично от устройството.

При този метод на рязане на метал грешката в работата е минимална поради факта, че човешкият фактор в работата е изключен. Тъй като всичко се извършва от CNC според предварително определени чертежи.

Използване

Лазерното рязане е технология, която се използва при обработката и разделянето на слоести материали. Също така композити, дърво, метал, скали, хартия, полимерни филми, керамика и др. Използва се навсякъде, където се изисква висока прецизност на работа с минимално механично напрежение. Процесът на лазерно рязане включва бързо локално нагряване на повърхността от фокусиран лазерен лъч, което кара материала да се стопи и изпари. Работата се извършва без механичен контакт на инструмента с обработвания материал. Това създава висока концентрация на енергия, която позволява обработка на продукти от материали с всякаква твърдост. Дупките също се пробиват с лазерно рязане, нанасят се рискове, жлебове, пътеки.

Коментарите са изключени.