Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
18/04/2024

Как дествате за отпушване на канали на кухненската мивка и на мивката в банята сами

Отпушване на канали

Бавното оттичане ви подлудява? Позволете на водопроводчик да ви каже как да се справите с отпушване на канали: на душ, вана и мивка като професионалист. Ако се чудите как да отпушите канализация или как да почистите канализация, нашият водопроводчик има няколко страхотни съвета за вас. И дори не се нуждаете от химикали, за да свършите работата! ВиК експертите са съгласни, че силните химикали могат да увредят вашите тръби и околната среда.

Как да изършите отпушване на канали в кухнята

Поддръжка

Излизайте много гореща вода в канала на кухненската мивка поне веднъж седмично. Това може да помогне за предотвратяване на натрупването, причиняващо запушване на вътрешната повърхност на тръбите. Или изсипете една чаша оцет в канализацията и я оставете да престои 30 минути. Изплакнете с два литра много гореща вода. Друг начин за почистване на канализацията е да излеете ензимен препарат за почистване на канализацията всеки месец, за да предотвратите запушванията, преди да започнат. Ензимите в тези почистващи препарати разграждат натрупването и помагат за поддържане на канализацията на мивката по-чиста.

Преди да поставите мръсни съдове, тенджери или тигани в съдомиялната машина, изстържете ги добре и изплакнете със студена вода. Това запазва останалата грес твърда, така че да може да преминава през дренажните линии по-лесно. Използването на топла вода емулгира мазнините. Докато греста се охлажда, докато преминава през тръбопровода, тя се втвърдява и покрива вътрешността на дренажната линия. С течение на времето това натрупване на повърхността ще доведе до спирания.

Нуждата от отпушване на канали при неприятна миризма

Можете да използвате сода за хляб, за отпушване на канали и да ги дезодорирате. Просто изсипете половин чаша сода за хляб в канала и я последвайте с два литра гореща вода. Содата за хляб е чудесно почистващо средство за почистване на канали на мивки, както и канали на душове и вани, а също така ще абсорбира неприятните миризми. Има и специализирани продукти, които използват естествени почистващи агенти за освежаване и почистване на канализацията.

Как да отпушите канала на кухненска мивка

Напълнете мивката с много гореща вода и я оставете за един до два часа. Теглото и налягането на водата може да отстрани спирането. Ако не, използвайте бутало за чаша, за да прокарате вода през запушалката и евентуално да я извадите. Ако подозирате, че има запушване с грес, смес от много гореща вода и оцет също може да помогне за стопяването и отстраняването на греста, която блокира тръбите. Оставете го да подейства няколко минути, след което използвайте бутало, за да преместите запушалката. Може да се наложи да повторите това повече от веднъж.

Как да отпушите мивка в банята или сифон на вана

  1. Отстранете космите: Повечето запушвания в банята са причинени от натрупване на косми и продукти за лично почистване. Най-добрият начин да поправите това е да премахнете запушването ръчно.
  2. Изплакнете с гореща вода: Ако премахването на космите изглежда не работи, опитайте да излеете бавно чайник с вряла вода в канала. Изсипете го на два или три етапа, като оставяте горещата вода да действа няколко секунди между всяко изливане. Внимавайте да излеете врящата вода директно в канализацията.
  3. Обадете се на водопроводчик: Ако горните съвети не изчистят канализацията, време е да се обадите на водопроводчик. Тръбите понякога се запушват по-надолу с години натрупана мазнина или дори корени на дървета. С тези проблеми трябва да се справи професионалист.

Коментарите са изключени.