Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
17/07/2024

Градински люлки според материала

градински люлки

Видове седалки за градински люлки според материала

Ако искате да се възползвате максимално от красивата си градина, един от най-добрите начини да направите това е да инвестирате в градинска люлка. Въпреки това има толкова много различни, от които да избирате, затова сме съставили това безплатно ръководство за видовете градински люлки.

Дървени люлки

Изработени от масивно дърво и висококачествени материали, дървените дизайни са здрави и дълготрайни. Люлката често е прикрепена към дървената рамка с издръжливи стоманени вериги за безопасност. Дървеното покритие предлага естествен вид, идеален за вписване в много градински теми. Някои дори имат водоустойчив дизайн, който може да се използва през цялата година. Някои идват с възглавници, докато други не включват никакви. Това ви дава свободата да изберете свои собствени градински възглавници, за да добавите декорации според вашия вкус.

Съвет: Проверете използваното дърво, докато повечето дървени столове-люлки имат нанесено петно, за да ги предпазят от атмосферни влияния, някои като дизайн от тиково дърво ще изискват третиране с масло веднъж годишно.

Метални градински люлки

Проектирани със здрав метален материал (стомана или алуминий) за основната рамка заедно с плат за седалката и сенника, те са страхотна и практична опция. При стоманените конструкции повечето обикновено са изработени от прахово боядисан метал. Това означава, че са водоустойчиви, устойчиви на стърготини и дълготрайни. Техните възглавници също са с водоустойчива материя, така че може да се оставя навън през цялата година, без да се повреди от времето. Тази опция е идеална, ако търсите люлка с ниска поддръжка.

Съвет: Не забравяйте да внимавате да не надраскате повърхността на металната рамка. Това може да компрометира защитата на материала от ръжда.

Градинска люлка със сенник

Изборът на такъв с навес ще осигури сянка от ултравиолетовите лъчи на слънцето и дори от онези леки превалявания. Изберете от фиксирани сенници или люлеещи се столове, които разполагат с регулируеми сенници. Те предлагат повече гъвкавост за придвижване напред и назад, за да блокирате слънцето, когато се движи в небето през целия ден.

Съвет: Когато купувате седалка за градинска люлка със сенник, не забравяйте да разберете, че теглото на използваните материали ще определи качеството на тъканта, нейната степен на водонепроницаемост и нейната издръжливост; колкото по-високо е gr/m², толкова по-добро е качеството.

Седалки с възглавници

Някои стилове се предлагат с възглавници, които имат подвижни калъфи. Те са чудесни за съхранение през зимата или дори за пране, за да ги освежите. Това е доста често срещана характеристика на дървените люлки, докато повечето метални люлки имат вградени възглавници и калъфи за седалки.

Съвет: Разберете какъв материал е използван в омекотяването. Изберете напълно нарязани, пълни с трохи възглавници. Така ще осигурите високо ниво на комфорт и опора – плътното му качество ще създаде мекота, която ще ви изпрати в мехур за релаксация.

Коментарите са изключени.