Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
17/07/2024

Вълнено бельо

Вълнено бельо

Вълнено бельо: Свойства на вълната

Вълната има много чудесни свойства и затова е особено подходяща и като вълнено бельо. Вълната едновременно инхибира бактериите, регулира температурата, предпазва от ултравиолетови лъчи и задържа топлината. В допълнение, вълната може да абсорбира до 30% от собственото си тегло във влага, така че при лоши метеорологични условия със студ или дъжд, вълненото бельо ще Ви топли, без да се чувствате мокри или студени.

Вълната не е подходяща само за студените зимни месеци, вълнените дрехи са също толкова добри и през топлите и слънчеви дни. Благодарение на терморегулиращите свойства, няма да почувствате прегряване, така че добрата вълнена тениска ще има охлаждащ ефект върху тялото, дори ако сте в гората, планината, край морето или у дома.

Видове вълна

Има много различни видове вълна и различните породи овце произвеждат различни видове вълна. Районът, върху който пасат овцете, ще окаже влияние върху грапавостта и дължината на вълната. Най-фините влакна са меки към кожата, като мериносовата вълна, докато по-дебелите вълнени влакна са по-здрави, като норвежката вълна.

Вълненото бельо е изработено от мека мериносова вълна, която е едновременно приятна и комфортна по тялото. Дори проучвания стигат до извода, че фината мериносова вълна може да има успокояващ ефект за хора с атопична екзема или чувствителна кожа. Доброто вълнено бельо издържа дълго време и поддържа добре формата си, със своите антибактериални свойства не е необходимо да перете вълната между всяка употреба, също толкова ефективно е да я закачите за проветряване между всяка употреба, следователно вълнено бельо е перфектният спътник при пътуване.

Правилното вълнено бельо според сезона и употребата

Има вълнено бельо, които са универсални за употреба, докато други са по- подходящи за различни дейности през различните сезони. Ето обобщен преглед на това кое вълнено бельо е подходящо за лятото, есента, зимата и пролетта.

Лятна вълна

За по-топлите дни, когато имате нужда от дрехи, които имат охлаждащ ефект върху тялото. Лятната вълна е изработена от 100% мериносова вълна и е копринено мека на кожата. Тези дрехи могат да се носят през цялата година, дори в по-хладните дни под други дрехи.

Целогодишно вълнено бельо

Универсалното и удобно бельо от 100% мериносова вълна, което може да се използва през цялата година, както в горещи, така и в студени дни, но и за различни дейности, където имате периоди на почивка или сте много активни. С уникалната си конструкция, тези дрехи са еластични, но все пак запазват формата си.

Вълнено бельо от мериносова вълна за спорт

Перфектна колекция за най-активните. Подходящ за високоинтензивни тренировки в горещо време и като основа през по-студените дни. От 100% мериносова вълна и с мрежести въздушни джобове, това е най-доброто облекло за тренировки, което осигурява добър транспорт на влагата, добра дишаемост и е бързосъхнещо.

Коментарите са изключени.