Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
18/04/2024

Ресвератрол – перфектният антиоксидант

Ресрвератрол

Ресвератрол – чудесният антиоксидант

Каква е причината ресвератролът да се нарича „молекулата на младостта“? Как действа това вещество в козметиката? Намерете нужните Ви отговори на тези и други въпроси в нашите статия за това уникално вещество.

Ресвератролът принадлежи към категорията на полифенолите и се намира в кората, както и в семките на гроздето. Именно благодарение на ресвиратрола червеното вино придоби славата на здравословно питие, което забавя процеса на стареене.

Ресвератролът наистина е признат за един от най-ефективните предпазители на клетките от разрушаване. Има го в червеното вино, но лекарите не препоръчват да се пие повече от една чаша на ден. За да изпитате напълно силата на това вещество, е необходима по-висока доза от него, затова ресвератролът се предписва от терапевтите като хранителна добавка.

Освен гроздето има и други естествени източници на ресвератрол:

Например грейпфрута, ябълковата кора.

Какви са ползите от ресвератрола

Ресвератролът е известен като мощен антиоксидант и активно борещ се срещу свободните радикали, които се образуват в резултат на оксидативен стрес, причинен от негативни фактори на околната среда. Но сред всички антиоксиданти  ресвератролът е получил почетната титла.

И ето защо.

Ресвератролът активира специални протеини – сиртуини, които в тялото ни отговарят за възстановяването на увредените клетки. С напредването на възрастта сиртуините стават все по-бавни и мързеливи да изпълняват задълженията си. Ресвератролът е именно онази сила, която може да ги накара да започнат да работят в същия „млад“ режим, тоест да извършват „ремонтната дейност“ навреме и с високо качество.

Способността да активира „протеините на дълголетието“ е основната отличителна черта на ресвератрола, поради което той се счита за една от най-ефективните anti-age козметични съставки.

За дозировката на ресвератрола в козметиката

Известно е, че ефективността на една съставка зависи не само от нейните свойства. За да може веществото да покаже най-добрите си качества чрез взаимодействие с клетките на кожата, производителят се нуждае от това да открие „работната“ концентрация на активната съставка. Другото важно е да включи във формулата компоненти, които ще допълнят и засилят действието на основния антиоксидант. И още – да осигури преноса/доставката на активни вещества директно до клетките на кожата.

Не всички разработващи в козметиката успяват да се справят с тази задача. И въпреки изключителните способности на ресвератрола, на практика има не токова много наистина ефективни продукти, базирани на него. Но все пак има.

Информация на сайта на ВитаМаг.

Коментарите са изключени.