Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
02/12/2022

Ресвератрол – перфектният антиоксидант

Ресрвератрол

Ресвератрол – чудесният антиоксидант

Каква е причината ресвератролът да се нарича „молекулата на младостта“? Как действа това вещество в козметиката? Намерете нужните Ви отговори на тези и други въпроси в нашите статия за това уникално вещество.

Ресвератролът принадлежи към категорията на полифенолите и се намира в кората, както и в семките на гроздето. Именно благодарение на ресвиратрола червеното вино придоби славата на здравословно питие, което забавя процеса на стареене.

Ресвератролът наистина е признат за един от най-ефективните предпазители на клетките от разрушаване. Има го в червеното вино, но лекарите не препоръчват да се пие повече от една чаша на ден. За да изпитате напълно силата на това вещество, е необходима по-висока доза от него, затова ресвератролът се предписва от терапевтите като хранителна добавка.

Освен гроздето има и други естествени източници на ресвератрол:

Например грейпфрута, ябълковата кора.

Какви са ползите от ресвератрола

Ресвератролът е известен като мощен антиоксидант и активно борещ се срещу свободните радикали, които се образуват в резултат на оксидативен стрес, причинен от негативни фактори на околната среда. Но сред всички антиоксиданти  ресвератролът е получил почетната титла.

И ето защо.

Ресвератролът активира специални протеини – сиртуини, които в тялото ни отговарят за възстановяването на увредените клетки. С напредването на възрастта сиртуините стават все по-бавни и мързеливи да изпълняват задълженията си. Ресвератролът е именно онази сила, която може да ги накара да започнат да работят в същия „млад“ режим, тоест да извършват „ремонтната дейност“ навреме и с високо качество.

Способността да активира „протеините на дълголетието“ е основната отличителна черта на ресвератрола, поради което той се счита за една от най-ефективните anti-age козметични съставки.

За дозировката на ресвератрола в козметиката

Известно е, че ефективността на една съставка зависи не само от нейните свойства. За да може веществото да покаже най-добрите си качества чрез взаимодействие с клетките на кожата, производителят се нуждае от това да открие „работната“ концентрация на активната съставка. Другото важно е да включи във формулата компоненти, които ще допълнят и засилят действието на основния антиоксидант. И още – да осигури преноса/доставката на активни вещества директно до клетките на кожата.

Не всички разработващи в козметиката успяват да се справят с тази задача. И въпреки изключителните способности на ресвератрола, на практика има не токова много наистина ефективни продукти, базирани на него. Но все пак има.

Информация на сайта на ВитаМаг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *