Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
17/07/2024

Полиране на автомобил

полиране на автомобил

В интернет можете да намерите куп имена за полиране на автомобил: абразивни, възстановяващи, защитни, керамични, течни стъкла и т.н. Всички тези новосъздадени модерни имена могат да са подвеждащи за собствениците на автомобили. Нека се опитаме да разберем видовете полиране на МПС .

Възстановително полиране

Самото полиране не носи никакви възстановяващи свойства за третираната повърхност. Как можете да наречете процеса на възстановяване, в резултат на което се отстранява определено количество лак? Е, макар и само от гледна точка на възприятието от нашето зрение, което разбира се не е съвсем правилно.

Защитно полиране

Никаквото полиране не може да защити всяка полирана повърхност. Полирането може да премахне драскотини, може да даде огледален завършек, но е твърде много за защита.

Абразивно полиране

Не е тайна, че всички полиращи пасти, използвани за полиране, съдържат абразив в състава си. Дори тези полиращи пасти, които условно се наричат ​​неабразивни, съдържат микроабразив в състава си. Тези. всяко полиране е абразивно. Просто няма неабразивно полиране, така че отново да наричате масло масло не е съвсем правилно.

Полиране на керамика или полиране с течно стъкло.

Сега вече не се знае кой е първият, който е създал подобни абсурдни формулировки.

Какво е полиране на автомобил?

Полирането на каросерията на автомобила е отстраняването на най-тънкия слой лак с механични средства, което се извършва на етапи с намаляване на размера на зърното на абразива, в резултат на което боята придобива гладка и лъскава повърхност.

Има три основни вида полиране:

  1. Стандартно полиране.
  2. Леко полиране.
  3. Завършване на полирането.

И трите вида полиране на МПС се извършват от полиращи машини с помощта на абразивни пасти. Тези полирания се различават по броя на преминаванията, размера на зърната на използваните абразивни пасти и съответно количеството лак, който трябва да се отстрани.

Като се има предвид техническият аспект на този въпрос, просто не е възможно да се отделят някои други видове полиране на МПС.

Коментарите са изключени.