Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
21/06/2024

Вратата-лицето на вашия дом

интериорни врати

Пластмасови интериорни врати. При производството на панели за интериорни врати широко се използват полимерни материали. Поливинилхлоридните панели са облицовани с рамки, сглобени от сравнително евтини борови дъски. За твърдост конструкцията е подсилена с допълнителни пръти и залепена с декоративни пластмасови плочи. При производството на полимерни панели на външната им повърхност се придава текстура, която имитира дърво от различни видове. Освен това върху него се нанася филм с подходящ шаблон.

Предимствата на такъв вид интериорни врати включват следните качества:

-устойчивост на влага;

-висока якост;

-отлични топло и звукоизолационни свойства.

Използването на еластични уплътнения прави такива интериорни врати херметични, което им позволява да се използват в бани, тоалетни, плувни басейни, оранжерии и зимни градини.

Ламинираните интериорни врати са най-широко използвани поради относително ниската си цена. Качеството на продуктите директно зависи от дебелината и свойствата на филма. Формата на тези интериорни вратите може да бъде много различна: от проста – плоска до сложна имитация – с много панели. В продажба има и разновидности интериорни врати с отвори за остъкляване, които са търсени сред населението.

Стъклени интериорни врати

През последните години прозрачните дизайни стават все по-популярни в интериора.

У дома стъклените интериорни врати изглеждат доста представително. Те разделят стаите, като в същото време разширяват пространството. За производството на такива врати се използва удароустойчиво стъкло с дебелина най-малко 8 мм, което им придава достатъчна здравина.

За инсталиране на такова платно се използват специално проектирани за тази цел сенници. Като се има предвид значителното тегло на стъклените интериорни врати, към рамките на вратите се налагат доста високи изисквания за здравина. Най-популярните сред потребителите са стъклените плъзгащи се конструкции на интериорни врати.

Интериорните врати са важна част от интериора. От избора им зависят не само практичността и функционалността, но и комфорта и естетиката на къщата. За да разберете как правилно да изберете интериорни врати, от всички възможни опции, трябва да прочетете тази статия – тя съдържа цялата необходима информация относно устройството, видовете, функционалността и цената.

Устройството на основните видове.

Можете да изберете интериорни врати от четири варианта за дизайн, които се произвеждат индустриално и се отличават с най-голяма практичност и лекота на използване. Трябва да се отбележи, че всички опции са почти еднакви по отношение на удобството, но въпреки това всеки дизайн има свои собствени характеристики.

Врати от масивно дърво

Ако се съсредоточите само върху здравината, тогава не е измислено нищо по-добро от масивно дърво – въпреки че е скъпо, това е много надежден и висококачествен материал. Най-често тези врати са с панелен дизайн. Такива врати напълно отговарят на друго важно изискване за интериорен дизайн – звукоизолация. Но в същото време работата на вратите от масивно дърво причинява някои трудности. Те са:

– към промени във влажността;

-доста тежък, което изисква инсталирането на допълнителни бримки;

-склонни към изсушаване.

При производството на врати от масивно дърво те изискват внимателен подбор на специално изсушен материал, значителна инвестиция на време за неговата обработка и довършителни работи.

От видовете дървесина най-често се използват дъб, бук, орех, но те са подходящи само за скъпи врати по поръчка. Подобно на махагона, това са ръчно изработени породи и е почти невъзможно да се закупят висококачествени врати от ценна дървесина в магазините. Но можете да намерите добри врати от бор или смърч, по-рядко от лиственица. При използване на висококачествени байцове и лакове те могат да се превърнат в истински произведения на изкуството, неразличими от работата на дърводелците.

Освен това борът и другите иглолистни дървета не са толкова податливи на изсъхване и напукване, колкото дъбът или букът. Освен това цената на готовите интериорни врати от иглолистна дървесина е много по-ниска, а шумоизолационните и декоративните качества са почти на едно ниво, особено ако се използва остъкляване.

Но при конструкцията на панелни, панелни (за довършителни работи) и формовани интериорни врати, борът действа като основен материал – рамките са изключително здрави, не подлежат на деформация и дори без антисептична обработка имат много високо ниво на устойчивост на биологични увреждания – мухъл, цъфтеж и гниене. Иглолистната дървесина съдържа достатъчно собствени смоли, така че експлоатационният живот не е по-нисък от обработеното дърво в суха атмосфера. Интериорните врати за бани, бани и сауни изискват по-сложна подготовка.

Коментарите са изключени.