Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
17/07/2024

Кантари – Спецификации,видове и предназнчение.

кантари

Индустриалните кантари са предназначени за претегляне на различни стоки в предприятия, търговски организации, складове.

Видове кантари

  1. Механичните промишлени кантари са прости и надеждни в употреба и освен това имат сравнително ниска цена.
  2. Електронните промишлени кантари са модерно многофункционално оборудване за претегляне, предназначено за решаване на много проблеми на складовата и транспортна логистика. За претегляне на товари с тегло до 300 кг се използват електронни индустриални платформени кантари с 1 тензодатчик. Платформените кантари с един сензор могат да бъдат настолни или подови и могат да се използват като складови, стокови, опаковъчни или домакински везни. Промишлени платформени електронни везни с 4 товарни клетки се използват широко за претегляне на тежки и обемисти товари. На платформени кантари с 4 тензометъра е възможно да се претеглят товари с тегло до няколко десетки тона. Има няколко версии на платформени електронни кантари с 4 сензора, които са предназначени за решаване на специфични проблеми: врезни везни, подови (нископрофилни) везни, рампови везни, платформени везни с ограда. Освен това всички изброени платформени кантари с 4 сензора са изработени както от конструктивна стомана, така и от неръждаема стомана (с повишена степен на защита срещу неблагоприятни условия на работа).
  3. Платформени подови кантари. Оборудване с платформи за измерване на теглото на стоки, заготовки и стоки, предназначени за транспортиране – платформени електронни везни. Конструкции от този тип са намерили приложение в производството и транспорта, в търговията и складирането. В продуктовия каталог на ZAO VES-SERVICE този тип претеглящо оборудване се предлага в серия VSP-4. Конструкциите са оборудвани с 4 сензора и са пригодени за претегляне на товари с тегло до 25 тона.

Модификациите с електроника се различават от механичните аналози по по-висока точност и скорост на получаване на резултата. Нашата компания е подобрила технологията за боядисване на платформени повърхности. Тази мярка е подобрила външния вид на продуктите – новото покритие има отлична адхезия към метала, устойчиво е на механично натоварване и не оставя следи.

Повечето от модификациите на платформените кантари, които се продават са универсални. Те са незаменими там, където често е необходимо да се претеглят предмети с тегло до няколко тона. Стационарните конструкции включват използването на допълнителни опции, например специални рампи за регистрация. Някои модели предоставят възможност за свързване на принтер за етикети.

Складови платформени везни

Произвеждат се основните видове подово оборудване за претегляне, включително:

  1.  Индустриални кантари – използва се в производството за претегляне на продукти и суровини, някои модели позволяват на автомобили или вагони със стоки да влизат в платформата;
  2.  Складови кантари – когато решите да закупите платформени везни за складови комплекси, получавате оборудване от некорозионни сплави, които могат да се използват в условия на висока влажност, запрашеност и при ниски температури.

По дизайн последните са:

  1.  вдлъбнатина и вдлъбнатина за платформа, които се монтират наравно с подовото покритие, опростявайки процеса на претегляне с помощта на товарачи или колички;
  2.  палет, пригоден за продукти, доставяни в европалети, разрешено е инсталиране на оборудване на неравни повърхности;
  3.  прът, пригоден за измерване на теглото на дълги (тръби, канали, фитинги) и обемисти товари;
  4.  нископрофилни с рампи за претегляне на товари, транспортирани на колички и имащи формата на цилиндър (бъчви, консерви, колела);
  5.  платформа, устойчива на малки ударни натоварвания и свързана с конструкции от универсален тип.

Можете да закупите електронни платформени кантари от серия VSP-4 с товароносимост 150–1000, 1500–6000 или 10 000–25 000 кг. Независимо от функционалността, представените в каталога инструменти поддържат висока точност на измерване, лесни са за използване и надеждни.

Спецификации

Макс. товар: от 150 до 25 000 кг

Размери: от 0,75х0,75 до 4,5х3,5м

Марж на безопасност: до 250%

Брой сензори: 4 бр

Коментарите са изключени.