Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
18/04/2024

Проблеми на автоматичните гаражни врати

гаражни врати

Експертите идентифицират няколко основни причини, които могат да провокират спонтанно отваряне на системите на автоматичните гаражни врати. Тук се включват: прегряване на контролната платка или електрическото задвижване, проникване на влага в корпуса на контролния блок, съвпадение на честотата с друго оборудване, неправилни първоначални настройки на системата и някои други.

Неизправността на автоматичната гаражна врата може да има различни прояви: спонтанно отваряне на вратата веднага след затваряне, периодично отваряне (1 път на 5 минути) или непредвидимо отваряне, например 1-10 пъти на ден.

В някои случаи след спонтанно отваряне на автоматичната гаражна врата не е възможно автоматично връщане на вратата в затворено положение. Възможно е да се определи точната причина за неизправност само след цялостна диагностика, включително проверка на основните модули и откриване на външни фактори, които могат да причинят неизправност.

Причини, които могат да провокират спонтанно отваряне на гаражни врати

  • Прегряване на задвижването или таблото за управление – като правило се наблюдава в горещия летен период. Често се среща с евтини китайски модели. Вечер/нощ проблемът изчезва. Неизправността на автоматичната гаражна врата може да бъде отстранена по два начина:
  1. инсталирайте активно охлаждане (въздушен охладител) на модула за прегряване
  2. заменете го с нов;
  • Проникването на вода се получава, когато има фабричен дефект или механична повреда на защитния корпус на блока за управление/задвижването. В този случай автоматичните гаражни врати се отварят сами поради късо съединение;
  • Честотно съвпадение –  Неволното отваряне може да бъде причинено от съвпадение на честоти от друго дистанционно управление на порта, климатик, автоаларма или друго оборудване с подобна честота на сигнала. Необходимо е временно да изключите радиото и да проверите работата на гаражната врата без него;
  • Неправилна настройка – неправилна първоначална настройка на системата за автоматично отваряне на гаражната врата може да причини проблем. Също така е необходимо да се обърне специално внимание на настройката на работата на фотоклетките.

Ако гаражната Ви врата започне да се отваря и затваря без причина или се появят други проблеми, свържете се със сервиза на Eurogate. Нашите експерти ще диагностицират, ще установят причината за повредата и ще предложат най-добрите начини за отстраняване на проблема.

Коментарите са изключени.