Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
21/06/2024

Как да тренирате в домашни условия- 2 част

Фитнес уреди

За укрепване на мускулите с упражнения с ниско въздействие ви трябват фитнес уреди, които не увреждат тялото ви, способни са да симулират ходене, бягане и дори гребане.

Ето защо, ако искате да имате домашна фитнес зала със спортно оборудване, с което да тренирате с практичност, когато пожелаете ви предлагаме това ръководство, за да знаете повече за различните фитнес уреди.

  1. Хоризонтална лента

Вярваме, че хоризонталната лента е една от най-подценяваните части от фитнес оборудване. Тази прост фитнес уред може да се използва по много различни начини, което ви позволява да се съсредоточите върху различни мускулни групи. В началото може да не е възможно да се изпълни напълно упражнението, особено ако мускулите на ръцете не са били подготвени преди това. В този случай поставете стол под себе си, издърпайте се кратко и с дълги паузи.

Регулируеми дъмбели – част от задължителните фитнес уреди

Дъмбелите са символ на вдигането на тежести. Фитнес залата нямаше да е пълна, ако имаше дъмбели в нея. Те са задължителна част от фитнес оборудването. Ако във фитнеса можем да променим теглото на дъмбелите поради размерите и възможностите им, то у дома трябва да търсим решение, което не заема много място. У дома не всеки може да си позволи да постави рафт с дъмбели с цял набор от различни тежести. В този случай регулируемите дъмбели са отлично решение. В началото може да не изглеждат много удобни, но когато свикнете с тях, те напълно изпълняват функцията си. Бързата промяна в теглото ще ви помогне да изпълнявате различни упражнения и бързо да се адаптирате към тях у дома.

  1. Медицински топки

Медицински топки станаха популярни едва наскоро. Тази удобна фитнес екипировка ще бъде чудесен помощник при тренировка на краката, а може да се използва и за силови тренировки. Идеален фитнес уред за много жени е супер предпочитан.

  1. Гребни тренажори

Една от причините всички да ценят гребните тртенажори като фитнес уреди е възможността да се използва цялото тяло. По време на упражнението работят както долната, така и горната част на тялото. От една страна това е много добре, а от друга е лошо, зависи от това как го гледаш. Добре, защото с този тип машина се осигурява много ефективна тренировка за изпотяване. Лошо, защото за разлика от елиптичните тренажори тук не можете да изневерите.

Коментарите са изключени.