Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
07/10/2022

Как да тренирате в домашни условия- 2 част

Фитнес уреди

За укрепване на мускулите с упражнения с ниско въздействие ви трябват фитнес уреди, които не увреждат тялото ви, способни са да симулират ходене, бягане и дори гребане.

Ето защо, ако искате да имате домашна фитнес зала със спортно оборудване, с което да тренирате с практичност, когато пожелаете ви предлагаме това ръководство, за да знаете повече за различните фитнес уреди.

  1. Хоризонтална лента

Вярваме, че хоризонталната лента е една от най-подценяваните части от фитнес оборудване. Тази прост фитнес уред може да се използва по много различни начини, което ви позволява да се съсредоточите върху различни мускулни групи. В началото може да не е възможно да се изпълни напълно упражнението, особено ако мускулите на ръцете не са били подготвени преди това. В този случай поставете стол под себе си, издърпайте се кратко и с дълги паузи.

Регулируеми дъмбели – част от задължителните фитнес уреди

Дъмбелите са символ на вдигането на тежести. Фитнес залата нямаше да е пълна, ако имаше дъмбели в нея. Те са задължителна част от фитнес оборудването. Ако във фитнеса можем да променим теглото на дъмбелите поради размерите и възможностите им, то у дома трябва да търсим решение, което не заема много място. У дома не всеки може да си позволи да постави рафт с дъмбели с цял набор от различни тежести. В този случай регулируемите дъмбели са отлично решение. В началото може да не изглеждат много удобни, но когато свикнете с тях, те напълно изпълняват функцията си. Бързата промяна в теглото ще ви помогне да изпълнявате различни упражнения и бързо да се адаптирате към тях у дома.

  1. Медицински топки

Медицински топки станаха популярни едва наскоро. Тази удобна фитнес екипировка ще бъде чудесен помощник при тренировка на краката, а може да се използва и за силови тренировки. Идеален фитнес уред за много жени е супер предпочитан.

  1. Гребни тренажори

Една от причините всички да ценят гребните тртенажори като фитнес уреди е възможността да се използва цялото тяло. По време на упражнението работят както долната, така и горната част на тялото. От една страна това е много добре, а от друга е лошо, зависи от това как го гледаш. Добре, защото с този тип машина се осигурява много ефективна тренировка за изпотяване. Лошо, защото за разлика от елиптичните тренажори тук не можете да изневерите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.