Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
18/04/2024

Интериорни врати от масивно дърво

видове интериорни врати

Интериорните врати във вашия дом са онази част, която вдъхва живот и топлина. Изборът на цвят на интериорните врати е свързан със съчетанието на цветовете на останалите мебели, стените и пердетата. Интериорните врати, се характеризират с богато разнообразие по отношение на дизайн, материали, от които те са изработени, и цветове. В статията разглеждаме какви видове интериорни врати се предлагат на пазара.

От какво се изработват интериорни врати

Такива дизайни обикновено принадлежат към най-високата ценова категория. Вратите от масивна дървесина се изработват основно от скъпоценни дървета:

  • габър;
  • дъб;
  • орех;
  • тиково дърво;
  • пепел;

Първокласните проби често се правят от екзотични суровини: палисандрово дърво, карелска бреза, червено, абанос или черно короманделово дърво. Такива врати обикновено се изработват от специализирани ателиета по специални поръчки и авторски проекти.

По дизайн продуктите от масивна дървесина могат да бъдат както панелни, така и панелни. Последните имат гладка повърхност с оригинален модел. Такива интериорни врати се сглобяват от отделни дъски, залепени от край до край, за здравината на връзката са направени с език и жлеб. Всеки елемент се подбира според шаблона, а платното се шлайфа внимателно и полира за постигане на желания ефект.

Видове интериорни врати

Интериорът на помещението се формира от комбинация от множество елементи, материали и строителни конструкции. Видовете интериорни врати на пазара са разнообразни като дизайн и материали, от които са изработени. Те също се различават по дизайн, като по този начин гарантират възможността за тяхното използване в помещения с различни стилове.

Изборът на интериорни врати за селска къща, апартамент или офис се извършва въз основа на редица условия: атрактивен външен вид и съответствие със стила на стаята; надеждност на дизайна; метод на отваряне.

Собственикът на помещението има избор между закупуване на готови интериорни врати от търговска мрежа или поръчка на производството им от специализирана фирма. Обхватът на строителни конструкции в този пазарен сегмент е огромен. Тук има сравнително евтини мостри за масовия потребител и продукти на парче за богати клиенти.

Видове интериорни врати според материала на изработка и декорация

Преди това интериорните врати бяха направени изключително от естествено дърво от различни видове. В момента композитните материали, полимери и стъкло се използват широко при производството на крило на вратите. Ламинираните панели от дървесни влакна все по-често се използват като покрития за вътрешни врати от често срещани видове.

Материалът, използван при производството, определя потребителските свойства и експлоатационните характеристики на продукта. Цената на крилото на вратата директно зависи от вида на дървото, технологията и метода на обработка на външните повърхности. Един от решаващите фактори при избора на продукти за интериорен дизайн е издръжливостта и устойчивостта на външни влияния.

Източник: Fenix Correct

Коментарите са изключени.