Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
21/06/2024

Основни видове и приложение на козметика за лице

козметика

Декоративната козметика се е превърнала в неразделна част от ежедневието на толкова много жени по света. Гримът може не само да скрие недостатъците, но и значително да подчертае достойнството. Каква е козметиката за лица, какви продукти са включени в козметичния комплект, как да ги изберем правилно, всичко това ще разгледаме по-нататък в статията.

Основни видове и приложение на козметика за лице

Изборът на козметика за лице за всеки ден е чисто индивидуален. Някои жени предпочитат лек, естествен грим, като леко очертават очите си със спирала и леко напудрят лицето си. Другата половина от нежния пол използва всякаква козметика за лице и продукти за грим.

Основни видове козметика за лице и приложение

База – козметика за лице

Всеки грим започва с подготовката на лицето:

Базовата козметика за лице включва използването на тоник и овлажнител. След направените процедури е необходимо нанасяне на основа за грим. Тя служи като вид защитен слой между кожата и фон дьо тена, който се поставя на лицето. Така основата се нанася по-равномерно, има по-малък риск от търкаляне, а издръжливостта му се увеличава значително.

Базите за грим при козметиката за лице се предлагат в различни структури. Всеки от тях е съобразен с индивидуалните нужди на кожата Ви.

Кремовите основи в козметиката за лице се считат за универсални и подходящи за всеки тип кожа;

Течните видове грундове на водна основа (продават се в бутилки с капкомер) са най-подходящи за жени с мазна кожа;

Праймерите с гел текстура се справят много добре с проблема лека сухота на кожата и перфектно изравняват тена на кожата.

За постигане на матов ефект се нанася матов грунд за грим. Тази основа от козметиката за лице е подходяща за момичета с мазна кожа.

Дамите със суха кожа се препоръчват да използват овлажняващ грунд. Той съдържа компоненти, които се грижат за дермата, като я подхранват и насищат с минерали.

Ако имате проблеми с блед тен и матова кожа, то базовата козметика за лице – праймерите с ефект на сияние се справят отлично с тази задача. Светлоотразяващите блестящи частици в състава на основата за грим ще направят ефекта на „сияещо отвътре“ лице и ще му придадат здрав и отпочинал вид.

Базата като козметика за лице се препоръчва да не се нанася върху цялото лице, а само на места с разширени пори и на най-мазните зони. Най-често това място е Т-зоната (чело, брадичка, нос и зоната около крилата на носа).

Коментарите са изключени.