Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
21/06/2024

Килим у дома? Как да го изберем?

килим за дома

Искате да закупите килим за дома си, но не знаете как да изберете правилния? Ние решихме и подбрахме за Вас, според нас, 5 основни съвета, които да Ви помогнат да избегнете грешки и да намерите точния килим, който да се „впише“ безупречно във Вашия интериор у дома. Тези съвети за избор на килим можете да откриете по-долу.

1 съвет. Когато избирате килим, избирайте с един размер по-голям, а не по-малък.

Ако изборът е между малък и голям килим, изберете голям. Това със сигурност ще направи стаята визуално по-просторна. Малък килим, напротив, визуално ще намали пространството и стаята може да изглежда по-малка и по-тясна.

Как да разберем, че размерът на килим е подходящ?

Цялата група мебели в стаята се вписва в нея поне частично. Например, диван и фотьойли могат да стоят на килима изцяло или само с предните си крака.

Килимът в хола е с 30-40 см по-малък от периметъра на стаята от всяка една страна.

В спалнята килимът излиза извън границите на леглото с най-малко 70 см – тогава, когато станете сутрин, ще почувствате мека, топла купчина под краката си, а не студен под.

Без съмнение всекидневната и трапезарията се нуждаят особено от голям килим. Само си представете колко страхотно ще бъде вечерта да съберете семейство или приятели, да седнете на пухкав рошав килим и да играете настолни игри или да гледате филм. И има място за всички! В допълнение, големият килим идеално ще събере мебелите в група и ще даде усещане за хармония и общо настроение.

2 съвет. Използвайте орнамент при избора си на килим за дома

Не се страхувайте да експериментирате с орнаменти за килими.

Това е нещо като подправка, с която „ястието“ – Вашият интериор – ще придобие всички аспекти на вкуса. Разбира се, едноцветният или неутрален килим е „безопасен“, тъй като няма да привлече толкова внимание. Тук Вие не рискувате нищо. Но с орнамента получавате оживено, привлекателно пространство, което отразява Вашата собствена личност и душевност.

Коментарите са изключени.