корица на Обреченият градКликни за да
увеличиш
7 лв
Повече за
Аркадий и Борис Стругацки »

Обреченият град

Поръчай тази книга Добави в количката Обреченият градВиж всички книги от този автор »Прочети повече за този автор »АнотацияОписание


„Експериментът си е експеримент“, но любовта на човек към живота все пак е по-силна от всичко. Жителите на Града знаят от собствен опит, че всяка благородна цел се постига трудно. Идва момент обаче, когато трябва да се избира между идеала и необходимостта, между жертвата и безразличието. А когато се окаже, че и двете възможности са еднакво болезнени и непоносими, става ясно, че никой не е готов за истински избор.

Братя Стругацки са не просто любимите писатели-фантасти на няколко поколения читатели от бившия Съветски съюз и Източна Европа. Те са класици на съвременната руска литература и продължители на най-добрите й традиции. В годините на социализма творчеството им беше пример на завоалирана критика на действителността. Съвременните им читатели с изненада установяват, че творчеството им не е загубило своята актуалност, постоянно откриват в произведенията им нови идеи и теми за размисъл.

Ако харесвате Аркадий и Борис Стругацки, разгледайте също книгите:

» Хищните вещи на века - 1987г.
» Второто нашествие на марсианците - 1979г.
» Обитаемият остров - 1981г.